Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επικυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο η καταδικαστική απόφαση σε βάρος Καφύρα και Χρονόπουλου

Επικυρώθηκε από τον  Άρειο Πάγο η  καταδ...

Οι κατηγορούμενοι είχαμ ασκήσει αναίρεση κατά της καταδικαστικής εφετειακής απόφασης

Επικυρώθηκε από τον Αρειο Πάγο η εφετειακή απόφαση σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκαν ο πρώην νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας και ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, σε φυλάκιση εννέα μηνών ο καθένας.

Οι δύο κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν, όπως κι ένας πυροφύλακας, για αμέλεια λήψης των αναγκαίων μέτρων για αποφυγή πυρκαγιάς, παρά το γεγονός ότι υπήρχε σχετική ειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Οι τοπικοί φορείς όφειλαν σύμφωνα με το σχέδιο Ξενοκράτης να έχουν σ' ετοιμότητα πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες, σκαπτικά μηχανήματα, κάτι που δεν είχαν κάνει.

Στις 24 Αυγούστου 2007 ξέσπασε πυρκαγιά στον οικισμό Παλαιοχωρίου του Δήμου Ζαχάρως, από αμέλεια της 85χρονης Σοφίας Νικολοπούλου.

Η πυρκαγιά έλαβε τεράστιες, ανεξέλεγκτες και καταστροφικές διαστάσεις, λόγω έλλειψης των αναγκαίων μέτρων.

Οι τρεις, παραπέμφθηκαν σε δίκη μετά από σχετική μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει αλλοδαπός ο οποίος είχε υποστεί εγκαύματα 2ου και 3ου βαθμού στο πρόσωπο και στα κάτω άκρα.

Οι κατηγορούμενοι άσκησαν αναίρεση κατά της καταδικαστικής εφετειακής απόφασης. Το Ποινικό Τμήμα του Α.Π έκρινε ότι η απόφαση του Εφετείου έχει πλήρη και σαφή αιτιολογία, όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις