Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Στη Βουλή σήμερα η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος - Το σενάριο για χρεοκοπία μέσα στο ευρώ

Στη Βουλή σήμερα η έκθεση της Τράπεζας τ...

Την έκθεση της ΤτΕ για την οικονομία καταθέτει ο Ι. Στουρνάρας

Στη δημοσιότητα δίνεται σήμερα η Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδας.  Ο διοικητής Γιάννης Στουρνάρα καταθέτει την ετήσια έκθεσή του  για τη Νομισματική Πολιτική (2014-2015) στην πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωσταντοπούλου.

Η Έκθεση περιλαμβάνει την επισκόπηση των εξελίξεων στην ελληνική οικονομία, αλλά και στον τραπεζικό κλάδο, καθώς και τις περαιτέρω προοπτικές τους.

Ειδικότερα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην πρόβλεψη της Κεντρικής Τράπεζας για το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας για φέτος. Υπενθυμίζεται ότι το Φεβρουάριο η Τράπεζα της Ελλάδος προέβλεπε θετικό ρυθμό μεγέθυνσης για το 2015 και επιτάχυνσή του το 2016.

Ωστόσο, εντόπιζε αβεβαιότητες ως προς την προοπτική της οικονομικής δραστηριότητας, οι οποίες εντοπίζονταν στην υλοποίηση της μεταβατικής συμφωνίας με τους εταίρους μας, στην πιθανή χειροτέρευση των δημοσιονομικών συνθηκών και στη χαλάρωση στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Τα Νέα ο Γιάννης Στουρνάρας εκφράζει την άποψη ότι “χρεοκοπία εντός ευρώ δεν υπάρχει” και πως η εκδήλωση πιστωτικού γεγονότος μπορεί να οδηγήσει σε έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.


Παράλληλα οι εκτιμήσεις των αναλυτών στην Φρανκφούρτη, έδρα της ΕΚΤ εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει απόφαση η οποία θα θέτει σε κίνδυνο τη διαπραγμάτευση, οδηγώντας σε ασφυξία τις ελληνικές τράπεζες, δημιουργώντας έτσι αρνητικό κλίμα.
Αντίθετα η πρόθεση της ΕΚΤ είναι να συνεισφέρει στη δημιουργία κλίματος συμφωνίας.

Χαρακτηριστικά αξιωματούχος φέρεται να αναφέρει ότι όσο η Ελλάδα βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης και δεν εκδηλώνει πιστωτικό γεγονός η ΕΚΤ μέσω ELA θα συνεχίσει να στηρίζει τις ελληνικές τράπεζες.

Δηλώσεις που ουσιαστικά διαψεύδουν το σενάριο στον ξένο Τύπο για κλείσιμο της στρόφιγγας λόγω του κλίματος που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στη διαπραγμάτευση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Ο "οργισμένος" κύριος Γιούνκερ παίζει την... κολοκυθιά και κατηγορεί τον Τσίπρα ότι λέει ψέματα - "Δεν ζήτησα αυξήσεις σε ρεύμα και φάρμακα"

Τσίπρας: Οι ευθύνες του ΔΝΤ είναι εγκληματικές-Μέρκελ: Θέλω να κάνω ό,τι είναι δυνατό για να κρατήσουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις