Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Φιλικό της Εθνικής με την Πολωνία στο Γκντανσκ (21:45)

Φιλικό της Εθνικής με την Πολωνία στο Γκ...

Το ξεκίνημα για την αλλαγή πορείας με φόντο το Μουντιάλ της Ρωσίας

Μπορεί να μην διακυβεύεται κάποια πρόκριση, ούτε να είναι από τα επονομαζόμενα και ως "do or die" παιχνίδια. Είναι φιλικού χαρακτήρα, εντούτοις με τις ιδιαιτερότητές του και την κρισιμότητά του για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με αυτό καθ' εαυτό το ματς στην "PGE Arena" του Γκντανσκ (21:45).

Η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Πολωνία, λίγες ημέρες μετά το νέο φιάσκο και την ήττα στα Νησιά Φερόε που έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες διεκδίκησης της 3ης θέσης στο έκτο γκρουπ που οδηγεί στα μπαράζ για το EURO της Γαλλίας το καλοκαίρι του 2016.

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν αναμένεται να προβεί σε οκτώ αλλαγές στο αρχικό σχήμα, θέλοντας να φρεσκάρει την 11άδα του, να δει κάποια πράγματα που έχει στο μυαλό του, να δώσει ευκαιρίες σε παίκτες που υπολογίζει και γενικά να τεστάρει την "γαλανόλευκη" σε δύσκολες συνθήκες και κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο.

Η ομάδα οφείλει να κοιτάξει την "επόμενη μέρα" από... χθες. Η πρόκριση χάθηκε, όμως υπάρχει και συνέχεια, δεν μπαίνουν "τίτλοι τέλους" επειδή δεν πήγε καλά μια διοργάνωση. Ουδείς έχει υπογράψει συμβόλαιο με την επιτυχία, ούτε απαγορεύεται η αποτυχία. Όλα μέσα στον αθλητισμό είναι, εντούτοις πρέπει όλοι να δουν πως θα φέρουν και πάλι την Εθνική στον ίσιο δρόμο, αυτόν που μας είχε συνηθίσει από το έπος του 2004 μέχρι το χαμένο πέναλτι του Γκέκα στους "16" του Μουντιάλ.

Η επόμενη μεγάλη διοργάνωση είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018, όπου η Εθνική θέλει να δώσει το παρών και πρέπει να παρουσιαστεί πανέτοιμη. Αυτό σημαίνει να έχει καταλήξει στο πως θα πορευτεί από 'δω και πέρα, να έχει αποφασίσει με τον (όποιο) προπονητή για το πλάνο που θα ακολουθηθεί και την αγωνιστική "ταυτότητα". Με δεδομένη την βαθμολογική υποχώρηση στην κατάταξη της FIFA, ο βαθμός δυσκολίας θα ανέβει κατά πολύ.

Κάπου εδώ πρέπει να τονιστεί πως γι' αυτό το λόγο το φιλικό με την Πολωνία δεν είναι για να περνάει στα... ψιλά και να αντιμετωπίζεται ως αγγαρεία. Είναι επίσημο διεθνές φιλικό και οι βαθμοί προσμετρώνται στο FIFA Ranking. Μια υποτιθέμενη ήττα κινδυνεύει να ρίξει την ομάδα ακόμα και στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας. Αν μη τι άλλο, ένα σενάριο εφιαλτικό...

 

Πηγή: sport24.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports