Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Υπερήφανη χρεοκοπία

Υπερήφανη χρεοκοπία

Του Στάθη Πολίτη

Η πολύμηνη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εταίρους έχει φτάσει πλέον στο τέλος της. Όλο αυτό το διάστημα σπαταλήθηκε χρόνος πολύτιμος, με την πραγματική οικονομία να αιμορραγεί, χωρίς να έχει υπάρξει καμία ουσιαστική πρόοδος σε σχέση με το πού βρισκόμασταν τον Φλεβάρη.

Με το ενδεχόμενο της ρήξης να μοιάζει ολοένα και πιο πιθανό, έχουν αρχίσει να εξετάζονται από διάφορα κέντρα, τα σενάρια της χρεοκοπίας. Σε τέτοιες στιγμές, οφείλουμε όλοι να είμαστε ξεκάθαροι. Οποιαδήποτε μορφή χρεοκοπίας θα οδηγήσει την χώρα σε ιστορική καταστροφή.

Η χρεοκοπία με άμεση έξοδο από το ευρώ, θα προκαλέσει κατάρρευση των τραπεζών, γιγαντιαίο πληθωρισμό και κατάρρευση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, των εισαγωγών και των εξαγωγών, γεωπολιτική απομόνωση της χώρας και πλείστα άλλα, την οξύτητα των οποίων αδυνατούμε ακόμα και να φανταστούμε.

Ακόμα όμως και μία χρεοκοπία εντός του ευρώ, θα οδηγήσει -με μικρή χρονοκαθυστέρηση- στα ίδια αποτελέσματα. Διότι, το περιβάλλον που θα διαμορφωθεί για την χώρα μας εντός της Ευρωζώνης θα είναι τόσο ασφυκτικό, που θα οδηγήσει μοιραία στην έξοδο.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια. Η έννοια "υπερήφανη χρεοκοπία" ανήκει μόνο στη σφαίρα του παραλόγου. Τα επίθετα που της ταιριάζουν είναι επώδυνη και καταστροφική.

Και ακριβώς επειδή μόλις πριν λίγους μήνες, οι πολίτες έδωσαν ξεκάθαρη εντολή για διαπραγμάτευση εντός πλαισίου Ευρωζώνης, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να επιλέξει μία ρήξη που θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη καταστροφή στην πρόσφατη ιστορία της χώρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις