Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Για πλημμέλημα παραπέμπεται τελικά σε δίκη ο Γιωργος Καρατζαφέρης

Για πλημμέλημα παραπέμπεται τελικά σε δί...

Κατηγορείται ότι δεν δήλωσε 6,6 εκ. ευρώ

Σε δίκη παραπέμπεται ο Γιώργος Καρατζαφέρης με τις κατηγορίες ανακριβών δηλώσεων πόθεν έσχες την τριετία 2010 - 2012  και συμμετοχή στις off shore εταιρίες Catalina Ltd και Homeric TCI, παρά τη σχετική απαγόρευση για πολιτικά πρόσωπα με το νόμο του 2010.

Ειδικότερα ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατηγορείται πως στις δηλώσεις πόθεν έσχες που κατέθεσε ως βουλευτής και ευρωβουλευτής δεν δήλωσε 6,6 εκ δολάρια, ποσό σε λογαριασμό της Καταλίνα, 1,65 εκ ευρώ που είχε λάβει με 3 εμβάσματα σε λογαριασμό της Καταλίνα από εταιρία που εξετάζεται για την υπόθεση των εξοπλιστικών, ενώ τέλος δεν δήλωσε και ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.

Οι αρχικές κατηγορίες ήταν κακουργηματικού χαρακτήρα ωστόσο μετατράπηκαν σε πλημμελήματα καθώς φέρεται να μην προέκυψε ίδιον όφελος από εκμετάλλευση της θέσεως του ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου εφετών η έρευνα σε βάρος του Γιώργου Καρατζαφέρη συνεχίζεται για δύο υποθέσεις: για κατοχή λιρών που βρέθηκαν σε θυρίδα του και για τις οποίες υποστηρίζει πως είναι του εγγονού του και για μετοχές της City Press, για τις οποίες φέρεται να υπάρχει διαδοχική αγοραπωλησία.

 

ΠΗΓΗ: tvxs.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις