Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Βγαίνεις νωρίτερα σε σύνταξη; Ποινές που εξανεμίζουν την κανονική σύνταξη - Δείτε παραδείγματα

Βγαίνεις νωρίτερα σε σύνταξη; Ποινές που...

Αν βγει κάποιος πριν τα 62

Ποινές που κατεβάζουν τις συντάξεις ακόμη και στα 305 ευρώ για όσους αποχωρούν πριν από τα 62 κρύβει το ελληνικό σχέδιο των αλλαγών για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, ταυτόχρονα με την επιβολή μεγαλύτερων περικοπών από αυτές που ισχύουν σήμερα.

Η αποκάλυψη έρχεται μέσα από το κείμενο των ελληνικών προτάσεων όπου προβλέπεται ότι όσοι αποχωρούν πρόωρα και πάντως πριν από το όριο εξόδου των 62 ετών θα «τιμωρούνται» με μεγάλη μείωση της σύνταξής τους.

Σε πολλές περιπτώσεις, σύμφωνα με τα παραδείγματα που δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να παίρνουν μισή σύνταξη!

ΠΟΙΝΕΣ

Με το νέο σύστημα θα επιβάλλεται ένα επιπλέον «πέναλτι» 10 ποσοστιαίων μονάδων για την πρόωρη έξοδο το οποίο θα προστίθεται επάνω στις ποινές που ισχύουν σήμερα. Στην πρόταση της κυβέρνησης αναφέρεται ότι τα όρια ηλικίας εξόδου στη σύνταξη που είναι κάτω των 62 ετών θα αυξάνονται από την 1/1/2016 ως το 2021 κατά 6 μήνες κάθε έτος και από το 2022 θα αυξάνονται κατά 12 μήνες κάθε χρόνο, έως ότου συμπληρωθεί η μετάβαση στο 62ο έτος.

Στο διάστημα αυτής της προσαρμογής θα επιβάλλεται ένα επιπλέον ποσοστό μείωσης στην πρόωρη έξοδο που θα ισοδυναμεί με 10 ποσοστιαίες μονάδες επάνω στο 6% που ισχύει σήμερα για κάθε έτος που ένας ασφαλισμένος θα αποχωρεί νωρίτερα από το 62ο έτος. 

Η διατύπωση της πρότασης είναι ασαφής καθώς δεν διευκρινίζεται αν οι 10 ποσοστιαίες μονάδες της μείωσης θα προστίθενται στο 6% για κάθε χρόνο πρόωρης εξόδου, που θα σήμαινε ότι όποιος φεύγει 5 χρόνια νωρίτερα θα είχε μείωση 80% (16%*5=80%) ή αν οι 10 ποσοστιαίες μονάδες θα επιβάλλονται στην τελική ποινή που βγάζει το ισχύον καθεστώς στην πρόωρη έξοδο.

newsit.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις