Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιδιαίτερη συγκίνηση στην κηδεία του θρύλου της μπλουζ Μπι Μπι Κινγκ

Ιδιαίτερη συγκίνηση στην κηδεία του θρύλ...

Η κηδεία του έγινε στην πατρώα γη, κοντά στο Δέλτα του Μισισιπή

Ο «βασιλιάς της μπλουζ», ο Μπι Μπι Κινγκ - B.B. King επέστρεψε στη γενέτειρά του, για να ταφεί στην πατρώα γη, κοντά στο Δέλτα του Μισισιπή.

Η μικρή εκκλησία της πόλης Ιντιανόλα, όπου ο Μπι Μπι Κινγκ πέρασε τα πρώτα δύσκολα χρόνια της ζωής του, πλημμύρισε από μουσική, όπως αναφέρει το euronews.com.

Πλημμύρισε και από κόσμο, μέλη της οικογένειάς του και απλούς θαυμαστές, που έσπευσαν να απευθύνουν το «ύστατο χαίρε» στον «θρύλο της μπλουζ», o οποίος είχε ερμηνεύσει υπέροχα κομμάτια όπως το «Stand by me».

«Για όλους εμάς εδώ στην Ιντιανόλα και σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Μπι Μπι Κινγκ είναι ένας θρύλος, ένα ίνδαλμα, ένας γίγαντας της μουσικής, ένας μουσικός με παγκόσμια φήμη. Αλλά για εσάς που βρίσκεστε σήμερα εδώ, ήταν η οικογένειά σας, και γι αυτό εμείς και ολόκληρος ο κόσμος σας εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια μας», ανέφερε ο αιδεσιμότατος Χέρον Γουίλσον.

Ο Μπι Μπι Κινγκ άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Λας Βέγκας ενώ κοιμόταν πριν λίγο καιρό, στις 14 Μαΐου, σε ηλικία 89 ετών. Επί δυο δεκαετίες ταλαιπωρούνταν από διαβήτη.

Ωστόσο όπως μετέδωσαν τα ξένα Μέσα ενημέρωσης, δύο από τις κόρες του θανόντος καλλιτέχνη δηλώνουν ότι ο πατέρας τους δολοφονήθηκε και για την ακρίβεια, δηλητηριάστηκε από τη μάνατζέρ του. Στην μακροχρόνια καριέρα του, ο Μπι Μπι Κινγκ είχε κερδίσει 15 βραβεία Γκράμι.

Η αγαπημένη του κιθάρα, η περίφημη «Λουσίλ», δυστυχώς δεν θα ηχήσει ξανά, η μουσική του όμως θα περάσει στην αιωνιότητα.

H φωτ. είναι από eurokinissi.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις