Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Περιμένοντας τους...τουρίστες - "Mουδιασμένη" η τουριστική αγορά ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος

Αχαΐα: Περιμένοντας τους...τουρίστες - &...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Κλειστά παραμένουν αρκετά ξενοδοχεία

Υποτονικά και μειωμένα σε σχέση με το περσινό τριήμερο του Αγίου Πνεύματος εμφανίζονται τα πράγματα στην τουριστική αγορά της Αχαΐας όπως επισημαίνει στο thebest.gr o επιμελητηριακός σύμβουλος , υπεύθυνος για τουριστικά θέματα Νίκος Παπαλέξης.

Όπως τονίζει αρκετά ξενοδοχεία φέτος δεν έχουν ανοίξει ακόμα στα ανατολικά  δυτικά του νομού και η πληρότητα σε αυτά που λειτουργούν κυμαίνεται στο 60 με 70%.Πέρυσι το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ήταν μια εβδομάδα αργότερα.

Αυτή τη στιγμή έχει ξεκινήσει ένα τουριστικό ρεύμα από τη Γερμανία στην περιοχή ωστόσο είναι λιγότερη από πέρυσι σύμφωνα με τον κ. Παπαλέξη ενώ ακόμα χειρότερη σε σχέση με πέρυσι είναι η εικόνα που εμφανίζει τουριστικά στην περιοχή η Ρωσία, η οποία άρχιζε να παρουσιάζει προβλήματα από πέρυσι, λόγω  του εμπάργκο , της υποτίμησης στο ρούβλι και των λουκέτων που έβαλαν tour operator. Φέτος μάλιστα η τουριστική κίνηση από τη Ρωσία εμφανίζεται μειωμένη κατά 40 με 50%.

«Γενικά η εικόνα δεν είναι και τόσο καλή» σχολιάζει ο κ. Παπαλέξης όχι μόνο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αν και ακόμα δεν υπάρχει εντελώς ξεκάθαρη εικόνα.

Οι τιμές τα τελευταία χρόνια έχουν παραμείνει σταθερές και κατά μέσο όρο ένα δίκλινο στοιχίζει από 40 έως 100 ευρώ με πρωινό.

Στα θετικά αναφέρει την πρόσφατη αεροπορική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τον Άραξο, η οποία ευλπιστεί να τονώσει τον εσωτερικό τουρισμό και στα αρνητικά την ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στον τουρισμό. «Ελπίζουμε αν ισχύσει να μην τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο από φέτος και η αύξηση να είναι της τάξεως του 1 – 2% διαφορετικά οι επιπτώσεις θα είναι καταστροφικές και στην περιοχή».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα «τάρταρα» ο τουρισμός στην Αχαΐα το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Δεν άνοιξαν ξενοδοχεία - Απογοητευτικά στοιχεία για τη φετινή περίοδο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις