Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Με μία "Τελευταία αναπνοή" απόψε ρίχνεται στη μάχη της Eurovision η Μαρία Έλενα Κυριάκου

Με μία "Τελευταία αναπνοή" από...

Τα προγνωστικά και στοιχήματα φέρνουν τη χώρα μας 5η με 7η για να περάσει στον τελικό του Σαββάτου

Έφτασε η μεγάλη στιγμή και φέτος για την Eλλάδα στην Eurovision.

Απόψε Τρίτη 19 Μαίου 2015 στις 22.00 ώρα Ελλάδας, ξεκινά ο 1ος ημιτελικός του 60ου Πανευρωπαικού διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Wiener Stadhalle της Βιέννης, στην Αυστρία και θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΡΙΤ.

To βράδυ συμμετέχει μεταξύ των 16 χωρών και η Ελλάδα με την μπαλάντα «One Last Breath – Μία τελευταία αναπνοή» (έχει να πάει με μπαλάντα η Ελλάδα στην Γιουροβίζιον από το 2006 στην Αθήνα και την Άννα Βίσση με το «Everything») που ερμηνεύει η Κύπρια καλλιτέχνιδα Μαρία Έλενα Κυριάκου, νικήτρια πέρυσι του 1ου The Voice του ΑΝΤ1.

Θα δώσει λοιπόν την μάχη για να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο που θα εξασφαλίσει στην Ελλάδα μία θέση στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου 23 Μαίου 2015.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, τα στοιχήματα και τα προγνωστικά δείχνουν να περνούν τα τραγούδια της Ρωσίας με την Πολίνα Γκαγκαρίνα, η οποία σε μικρή ηλικία είχε ζήσει ένα διάστημα με την χορεύτρια μητέρα της στην Ελλάδα και δη στην Αθήνα, η Εσθονία με το «Goodbye to yesterday», οι Φιλανδοί με το πανκ ροκ κομμάτι τους, οι οποίοι πάσχουν από σύνδρομο down, η Γεωργία, η Αλβανία, το Βέλγιο με τον 19χρονο Λοίκ, η Ελλάδα, η Αρμενία, η Ρουμανία με ένα κοινωνικών αποχρώσεων τραγούδι και η Λευκορωσία ενώ δεν αποκλείεται να τα καταφέρει και η Ολλανδία.

Η πρόβα τζενεράλε όλων των χωρών του 1ου ημιτελικού έχει οριστεί για τις 4 το απόγευμα.

Εκτός από τις 16 συμμετέχουσες χώρες, απόψε ψηφίζουν και η Γαλλία, η Ισπανία και η Αυστρία, οι οποίες παίρνουν μέρος απευθείας στον τελικό του Σαββάτου.

Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στην έκτη (6η) θέση με το τραγούδι «One Last Breath», σε σύνθεση της Μαρίας Έλενας Κυριάκου και του Ευθύβουλου Θεοχάρους, ο οποίος θα τη συνοδεύει στο πιάνο και στίχους των Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και Εβελίνας Τζιώρα.

Στα φωνητικά είναι ο Αλέξανδρος Οικονόμου και η Κατερίνα Κυριακού. Η κινησιολογία είναι της Μαρίας Λυραράκη και ο σχεδιασμός φωτισμού και βίντεο του Κωνσταντίνου Γαρίνη ενώ το εντυπωσιακό ρούχο της Μαρίας Έλενας Κυριάκου έχει επιμεληθεί ο σχεδιαστής Δημήτρης Πέτρου.

Την Δευτέρα 18/5, στην πρόβα τζενεράλε η Μαρία Έλενα καθήλωσε τους πάντες με την εκπληκτική της ερμηνεία και τη σκηνική της παρουσία. Φορώντας την μεταλιζέ, γεμάτη κρύσταλλα, δημιουργία του Δημήτρη Πέτρου και με τον συνθέτη του «One Last Breath», Ευθύβουλο Θεοχάρους, να παίζει πιάνο κατάφερε να αποσπάσει πολύ καλές κριτικές από τους eurofans και τους δημοσιογράφους που καλύπτουν την φετινή Eurovision, όπως έγραψε το protothema.gr. Η πρόβα τζενεράλε της Δευτέρας θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη επειδή την παρακολουθούν και οι κριτικές επιτροπές των χωρών που συμμετέχουν στη διοργάνωση, οι οποίες και διαμορφώνουν το τελικό αποτέλεσμα σε ποσοστό 50%.

Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από τη ΝΕΡΙΤ, τη ΝΕΡΙΤ HD σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία  WebTV στο www.nerit.gr. Τον σχολιασμό για τους δύο ημιτελικούς θα κάνουν η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Τη βραδιά του τελικού θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα με τις ψήφους της Ελλάδας η μεγάλη νικήτρια της Γιουροβίζιον το 2005, Έλενα Παπαρίζου.

*Φέτος η 60η επετειακή Γιουροβίζιον θα μεταδοθεί όπως γράφτηκε, και στην Κίνα.

Πολλοί Πατρινοί θα στηθούν απόψε στους τηλεοπτικούς τους δέκτες να δουν την προσπάθεια της Ελλάδας.

Τον 1ο ημιτελικό της φετινής Eurovision θα ανοίξει η Μολδαβία.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight