Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Η Άνω Πόλη της Πάτρας, δεν ξέχασε τον «Σαΐνη»

Πάτρα: Η Άνω Πόλη της Πάτρας, δεν ξέχασε...
Βγενόπουλος Φάνης

Η μορφή του «ξυπόλητου άρχοντα» στο καφενείο που σύχναζε – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Η μνήμη του Σαΐνη, Γιώργου Παναγιωτόπουλου σύμφωνα με το δημοτολόγιο, παραμένει ζωντανή στην Άνω Πόλη της Πάτρας. Ο Σαίνης βρέθηκε νεκρός στο γιαπί που έμενε, ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2013 από φίλο του που είχε σταλθεί για να του δώσει φαγητό.

Η είδηση του θανάτου του είχε σκορπίσει τη θλίψη στην Άνω Πόλη μιας και η μορφή του «ξυπόλητου άρχοντα» που τριγύρναγε χωρίς παπούτσια, χειμώνα – καλοκαίρι, με ένα ραβδί στο χέρι, ήταν πολύ οικία στους Πατρινούς.

Ο ίδιος ο Γιώργης, ήταν ένας άνθρωπος υπερήφανος και με αξιοπρέπεια που δεν δεχόταν ποτέ βοήθεια από άλλους, καθώς είχε καταφέρει να καλύπτει τα λίγα έξοδά του παλιότερα ως πλανόδιος έμπορος και αργότερα με τη σύνταξη της Πρόνοιας.

Ωστόσο, κάποιοι έπρατταν κατά συνείδηση και δεν τον άφηναν έτσι.

Μεταξύ αυτών ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και νυν σύμβουλος του δημάρχου Πατρέων, Δημήτρης Αϊβαλής και ο κρεοπώλης Χρήστος Φιλόπουλος, οι οποίοι αθόρυβα τον βοηθούσαν.

Η έντονη προσωπικότητα του Σαΐνη δεν μπορούσε να ξεχαστεί τόσο εύκολα από τους ανθρώπους που τον έζησαν. Έτσι αποφάσισαν να τον τιμήσουν με τον δικό τους τρόπο, δημιουργώντας την μορφή του στο καφενείο επί της Αγίου Δημητρίου κοντά στον ομώνυμο ναό, όπου ο Γιώργης συνήθιζε να πίνει καθημερινά τον καφέ του.

Μάλιστα η φωτογραφία του Σαΐνη, έχει τοποθετηθεί σε περίοπτη θέση και μέσα στο μαγαζί και εάν τύχει να περάσει κανείς από εκεί, όλο και κάποια ιστορία με πρωταγωνιστή την αγνή μορφή του εκλιπόντος θα τύχει να ακούσει από τους θαμώνες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις