Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Πάτρα:"Είναι δυνατόν η πόλη να ανέχεται βάναυσες συμπεριφορές σε βάρος αδύναμων πολιτών";Έντονες αντιδράσεις για τον εκ διωγμό αστέγου απο τη Ρήγα Φεραίου

Πάτρα:"Είναι δυνατόν η πόλη να ανέχ...

Ανοιχτή επιστολή της Καλλιρρόης-Ανδριανής Θωμά

Ανοιχτή επιστολή  προς τον Αστυνομικό Διευθυντή, τον Δήμαρχο Πατρέων και τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε στις 29 Απριλίου στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου με την κινητοποίηση της αστυνομίας για την απομάκρυνση ενός αστέγου, απέστειλε η τέως καθηγήτρια του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών Καλλιρρόη - Ανδριανή Θ. Θωμά.

Σε αυτή αναφέρει αναλυτικά:

Ανοιχτή επιστολή προς

 

τον αστυνομικό διευθυντή

τον δήμαρχο Πατρέων

τον  πρόεδρο του κοινωνικού οργανισμού του δήμου Πατρέων

Γέμισαν τα ηλεκτρονικά μέσα με τον τίτλο:

Όλη η ομάδα Δίας για να διώξουν ένα άστεγο!!!!

Πού; Στην Πάτρα, στην πόλη που εξέλεξε δήμαρχο κομουνιστή ελπίζοντας  πως στην εποχή της κρίσης η  πόλη θα έχει ένα ανθρώπινο πρόσωπο.

Σαν πατρινή, ιδιαίτερα σαν  κάτοικος του κέντρου για πολλά χρόνια, καταλαβαίνω την αγωνία των καταστηματαρχών και τον αγώνα που κάνουν  για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους, στον οποίο οπωσδήποτε δεν βοηθά η παρουσία αστέγων στην πόρτα τους.

Όμως υπάρχουν ερωτήματα προς τις αρχές που πρέπει να απαντηθούν!

Κύριε αστυνομικέ διευθυντά, Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ(!) έχει συγκροτηθή και αμείβεται από τους έλληνες φορολογούμενους για να εκδιώκει αστέγους;

Και να τους οδηγεί πού;

Μια ενημέρωση από μέρους σας θα βοηθούσε να κατασταλείτο κύμα οργής που έχει ξεσπάσει μετά την πρόσφατη επέμβαση στην Ρήγα Φεραίου.

Σε μια πόλη που μαστίζεται από την ανεργία και ο ρυθμός εμφάνισης αστέγων τρομάζει όλους μας, αυτός είναι ο  τρόπος  που αρμόζει στην αντιμετώπιση των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε έσχατη ένδεια;

Κύριε δήμαρχε, η Πάτρα της ανεργίας, η Πάτρα που έχει βαρειά κληρονομιά εργατικών και λαικών κινημάτων, ψήφισε κομμουνιστή δήμαρχο για να ανέχεται μια τέτοια βάναυση, απάνθρωπη συμπεριφορά σε βάρος αδύναμου συμπολίτη;

Kύριε Τουλγαρίδη, σαν υπεύθυνος του κοινωνικού οργανισμού της πόλης μας δεν αγανακτήσατε με αυτή την επιχείρηση;

Σαν δημοτική αρχή έχετε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, να βάλετε πάνω από όλα τον άνθρωπο.

Να φροντίσετε για μια αξιοπρεπή επιβίωση ώστε να απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες τον σεβασμό που δικαιούνται. Να φροντίσετε  συγκροτώντας δίκτυα εθελοντών ευαισθητοποιημένων πολιτών ανεξαρτήτως κομματικών προσανατολισμών, αλλά και μελών κομματικών νεολαιών, στα οποία έχετε επιρροή.

Δίκτυα που θα συνδράμουν, θα βοηθήσουν, θα βρουν λύσεις που δεν θα εξαρτώνται από τις πολυσυζητημένες, πολυπόθητες κρατικές χρηματοδοτήσεις.

Ανεξάρτητα από κομματικές τοποθετήσεις, είμαστε όλοι πολίτες μιας πόλης που αγαπάμε, που δεν θέλουμε ζώντας την σημερινή παρακμή της να χάσουμε επί πλέον ό,τι κρατάει μια κοινωνία ενωμένη, ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ.

Εκτιμώντας ιδιαίτερα τις αναμενόμενες απαντήσεις σας,

Καλλιρρόη-Ανδριανή Θ. Θωμά

τ. καθηγήτρια Τμήματος Φυσικής Πανεπιστημίου Πατρών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Ισχυρή αστυνομική δύναμη απομάκρυνε... άστεγο από την Ρήγα Φεραίου

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις