Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κινητοποίηση Επιτροπών Αγώνα του ΜAΣ και Φοιτητικών Συλλόγων στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου ενάντια στη νέα Πραξη Νομοθετικού Περιεχομένου

Κινητοποίηση Επιτροπών Αγώνα του ΜAΣ και...

Οι φοιτητές εισέπραξαν μόνο γενικές συμφωνίες και περιγραφές της σημερινής κατάστασης

Επιτροπές Αγώνα και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Φοιτητικών Συλλόγων προχώρησαν την Παρασκευή 24/4 σε κινητοποίηση στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου ενάντια στη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου  με την οποία θα δεσμευτεί ακόμα και το τελευταίο ευρώ από τους λογαριασμούς του Πανεπιστημίου. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

"Οι φοιτητές απαίτησαν από τον αντιπρύτανη, που είναι υπεύθυνος για τα οικονομικά του Πανεπιστημίου, οι Πρυτανικές Αρχές να απειθαρχήσουν, με γραπτή τους τοποθέτηση να δηλώσουν πως το Πανεπιστήμιο της Πάτρας δεν θα επιτρέψει να δεσμευτεί ούτε ένα ευρώ και να οριστεί έκτακτη Συνεδρίαση της Συγκλήτου που θα βγάλει καταδικαστική θέση απέναντι στη κίνηση της συκυβέρνησης και θα ζητά την άμεση επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών του 2012, καθώς και την άμεση ενίσχυση του Κρατικού Προυπολογισμού του Ιδρύματος στα επίπεδα του 2010.

Οι φοιτητές εισέπραξαν μόνο γενικές συμφωνίες και περιγραφές της σημερινής κατάστασης καθώς και ένα θολό «περιμένετε τι θα πει η Σύνοδος των Πρυτάνεων και βλέπουμε...». Ο αντιπρύτανης, όπως αναμενόταν δήλωσε αναρμόδιος και παίζοντας το ρόλο του «γραμματέα» της Πρύτανι είπε πως απλώς θα της μεταβιβάσει τα αιτήματα. Από την κινητοποήση αλλά και από προηγούμενες δηλώσεις της πρύτανι, όπως «συμφωνώ μαζί σας, αλλά θα πάω φυλακή αν δεν ακολοθήσω τις οδηγίες...» φάνηκε ξεκάθαρα πως καμία διάθεση ρήξης και απειθαρχίας δεν υπάρχει από τις Πρυτανικές Αρχές, κανένα σχέδιο ώστε το Πανεπιστήμιο να μπορέσει να συγκρουστεί με τα σχέδια συγκυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα προσπάθησε να στείλει τους φοιτητές στην αναμονή και να τους στοιχήσει πίσω από τις «προσπάθειες» των Πρυτανικών Αρχών, κρύβοντας φυσικά ποιο Πανεπιστήμιο είναι αυτό που υπερασπίζονται οι Πρυτάνεις.

Μετά την κινητοποίηση οι φοιτητές αποφάσισαν να «σημάνουν συναγερμό» μέσα στις Σχολές τους, να βρίσκονται «επί ποδός πολέμου», συνεχίζοντας τη δράση μέσα στους Συλλόγους τους ενάντια στα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αφού σε 15 μέρες από σήμερα δεν θα μπορεί να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες σίτισης και στέγασης, τα εργαστήρια μέσα στις Σχολές, δεν θα μπορούν τα Τμήματα να προμηθευτούν αναλώσιμα, δεν θα μπορούν να αγοραστούν τα βιβλία, θα μείνουν στον αέρα οι μισθοδοσίες εκατοντάδων ερευνητών και τεχνικού προσωπικού, ουσιαστικά σεν θα μπορεί να λειτουργήσει τίποτα μέσα στο Πανεπιστήμιο!

Οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη Συνεδρίαση της Συγκλήτου την επόμενη εβδομάδα! Καλούν όλους τους φοιτητές σε κινητοποίηση στην Πρυτανεία την ημερομηνία που θα οριστεί η Σύγκλητος. Κανένας φοιτητής δεν μπορεί να επιτρέψει στην πράξη να εφαρμοστεί η απόφαση που βάζει «ταφόπλακα» στις σπουδές του!

Απαιτούμε:

  • από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου και τις διοικήσεις των σχολών, να απειθαρχήσουν στην απόφαση της κυβέρνησης, να μην καταθέσουν ούτε ένα ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδας, όπως ήδη δήμοι της χώρας δήλωσαν ότι θα κάνουν.
  • Να επιστραφούν τα 187 εκατ. ευρώ που κουρεύτηκαν με το PSI από τις σχολές μας."

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις