Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τηλεφώνημα πολίτη "'έδειξε" την Βίκυ Σταμάτη - Το μήνυμα που χάραξε σε δέντρο πριν συλληφθεί- Σε άθλια ψυχολογική κατάσταση

Τηλεφώνημα πολίτη "'έδειξε" τη...

Βρέθηκε πριν λίγο απο την αστυνομία

18.17 Σε ψυχιατρική εξέταση στη ΓΑΔΑ θα υποβληθεί η Βίκυ Σταμάτη ενώ εκεί βρίσκονται και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος και ο εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης που ερευνά τις συνθήκες απόδρασής της από το ΨΝΑ «Δρομοκαΐτειο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου θα εξεταστεί από ψυχίατρο, καθώς φέρεται να βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Ακολούθως θα κριθεί αν θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για την άσκηση δίωξης για το αδίκημα της απόδρασης κρατουμένου.

Ο συνήγορός της Φραγκίσκος Ραγκούσης αναφέρει πως η εντολέας του περιφερόταν άσκοπα επί ώρες για να καταλήξει στην εκκλησία στο Χαϊδάρι, κοντά στο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν υπό κράτηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βίκυ Σταμάτη δεν έχει πάρει τα φάρμακα που της χορηγούνται και είναι «σε άθλια ψυχολογική κατάσταση».

Ο κ. Ραγκούσης υποστηρίζει, επίσης, πως η εντολέας του εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε ο ίδιος από άγνωστο πρόσωπο που του είπε «είμαι με τη Βίκυ Σταμάτη στην Παναγίτσα στο Χαϊδάρι και θέλει να παραδοθεί. Μου είπε να σας ρωτήσω τι να κάνει». Ακολούθως, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο συνήγορος, ειδοποίησε τον προϊστάμενο τής Εισαγγελίας Εφετών και κινητοποιήθηκε η αστυνομία ώστε να εξακριβωθεί ότι πράγματι η γυναίκα που βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο ήταν η κ. Σταμάτη.

Εξάλλου, πληροφορίες αναφέρουν πως από το υλικό που συλλέγεται στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας φαίνεται να προκύπτουν στοιχεία που ενδεχομένως αποσαφηνίζουν την ώρα απόδρασης της Βίκυς Σταμάτη. Έτσι με βάση στοιχεία ότι το ντουζ στο κελί της ήταν ανοιχτό γύρω στη 1.00 χθες τα ξημερώματα εκτιμάται πως είναι ο επίμαχος χρόνος και πως η ίδια το είχε ανοίξει για να παραπλανήσει τους φρουρούς της.

 

16.46 Λίγο πριν συλληφθεί από τους αστυνομικούς, η Βίκυ Σταμάτη χάραξε στο δέντρο του προαύλιου χώρου της Εκκλησίας Πάναγίτσα  αυτό το μήνυμα: "Μάνα = 10 ζωές και κάτι περισσεύει. Βίκυ Τσοχ.".

Όπως αναφέρει το enikos Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δύο παιδιά τα οποία έπαιζαν στον χώρο γύρω από την Εκκλησία αναγνώρισαν την Βίκυ Σταμάτη, η οποία με ένα αιχμηρό αντικείμενο χάρασσε ένα μήνυμα στο δέντρο του προαύλιου χώρου της Εκκλησίας.

Τα παιδιά, πήγαν στο σπίτι τους και το είπαν στην μητέρα τους. Στη συνέχεια η μητέρα τους πήγε στην Εκκλησία και διαπίστωσε ότι όντως πρόκειται για την Βίκυ Σταμάτη και ενημέρωσε την αστυνομία.

 

16.40  Στη ΓΑΔΑ οδηγείται η Βίκυ Σταμάτη, η οποία παρελήφθη από περιπολικό της αστυνομίας από την εκκλησία της Παναγίτσας, στο Χαϊδάρι, όπου εντοπίστηκε το μεσημέρι.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η Βίκυ Σταμάτη εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα πολίτη στην Άμεση Δράση, ο οποίος ανέφερε ότι την είδε να περιφέρεται πίσω από το Δρομοκαϊτειο από όπου είχε αποδράσει χθες τα ξημερώματα.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι την βρήκαν να κάθεται στα σκαλιά της εκκλησίας, πίσω από το Δρομοκαϊτειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία άλλη εκδοχή για τον εντοπισμό της κ. Σταμάτη είναι ότι ενημερώθηκε ο δικηγόρος της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, για το σημείο όπου εθεάθη και αυτός ειδοποίησε την Εισαγγελία και στη συνέχεια την αστυνομία για την ανεύρεσή της.

Στο Χαϊδάρι, εκτός από τους αστυνομικούς μετέβη και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Ισίδωρος Ντογιάκος, προκειμένου να γίνει και επίσημα η αναγνώριση της κρατούμενης που απέδρασε χθες από το κελί της στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο.

 

 

15.50  Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η Βίκυ Σταμάτη επικοινώνησε με τις εισαγγελικές Αρχές, εκφράζοντας την επιθυμία της να παραδοθεί και αναφέροντας και το σημείο όπου βρισκόταν.

Αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία και μετέβη περιπολικό, το πλήρωμα του οποίου εντόπισε τη Βίκυ Σταμάτη στα σκαλιά της Εκκλησίας της «Παναγίτσας» πίσω από το Δρομοκαΐτειο.

 

15.45 Ο αδερφός της, Παναγιώτης Σταμάτης, ενημερώθηκε από το NewsIt για την εξέλιξη και όπως είπε χαρακτηριστικά: “Μακάρι αυτό να είναι αλήθεια... Είναι μια πολύ θετική εξέλιξη".


“Βρέθηκε το κορίτσι μου! Ευτυχώς”, ήταν τα λόγια της μητέρα της, Γεωργίας Σταμάτη, στο NewsIt, προσθέτοντας: “Σας ευχαριστώ πολύ όλους. Εύχομαι καλό Πάσχα σε όλο τον κόσμο”.  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές παρακολουθούσαν από χθες μία γυναίκα που φέρεται να βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη να αποδράσει και έχει σχέση με την περιοχή του Χαϊδαρίου.

 

15.09 Πληροφορίες αναφέρουν οτι πριν λίγο εντοπίστηκε δίπλα στην εκκλησία της Παναγίτσας, στο Χαϊδάρι, κοντά στο Δρομοκαϊτειο μια γυναίκα να κάθεται μέσα σε ένα αυτοκίνητο.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν οτι πρόκειται για τη Βίκυ Σταμάτη. Η γυναικα τώρα μεταφέρεται στα κεντρικά της αστυνομίας. Η γυναίκα εντοπίστηκε σε άσχημη κατάσταση και μάλλον περιφερόταν στην περιοχή τις προηγούμενες ώρες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις