Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Τσίπρας: Διαλέξτε στρατόπεδο - Τι θα πει σήμερα ο Πρωθυπουργός στη συζήτηση στη Βουλή για τη διαπραγμάτευση

Τσίπρας: Διαλέξτε στρατόπεδο - Τι θα πει...

Στις 8 μ.μ.

Tη Βουλή θα ενημερώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας γύρω από τα ζητήματα που άπτονται της τρέχουσας διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Η συζήτηση θα διεξαχθεί στις 8 το βράδυ, στην Ολομέλεια του Σώματος, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, αναμένεται να καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν στο αν συμφωνούν ή όχι με νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και τη ρύθμιση των οφειλών σε 100 δόσεις. Επίσης θα κληθούν να απαντήσουν στο αν ο πρωθυπουργός καλώς έθεσε στη Γερμανίδα καγκελάριο ζητήματα όπως της Siemens ή του κατοχικού δανείου. Τέλος, σύμφωνα πάντα με τα ίδια κυβερνητικά στελέχη, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προβεί σε ένα συνολικό απολογισμό του κυβερνητικού έργου, αναφέρει το amna.gr

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, που επικαλείται το newsbomb.gr ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει ανοικτά τόσο για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, όσο και για την πολιτική συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Θα παρουσιάσει τα βασικά σημεία της λίστας των μεταρρυθμίσεων που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση και θα διευκρινίσει ότι τα προτεινόμενα μέτρα «έχουν θετικό δημοσιονομικό αντίκτυπο, χωρίς να περιλαμβάνουν υφεσιακά μέτρα, ενώ εντάσσονται σε ένα σχεδιασμό που μεταφέρει το βάρος από τα ασθενέστερα και μεσαία στρώματα στα υψηλά εισοδήματα».

Σε αυτήν την κατεύθυνση θα επαναβεβαιώσει τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης στην εν εξελίξει διαπραγμάτευση.

Θα επαναλάβει σε όλους τους τόνους ότι η λίστα των μεταρρυθμίσεων δεν περιλαμβάνει σε καμία περίπτωση υφεσιακά μέτρα και θα ζητήσει από τα κόμματα της αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα από τη ΝΔ να σταματήσει τις μικροπολιτικές τακτικές οι οποίες δημιουργούν πολύ κακή εικόνα για τη χώρα μας στο εξωτερικό.

«Πρέπει να διαλέξετε στρατόπεδο, με ποιους είστε; Με την Ελλάδα ή με τους δανειστές;», αναμένεται να πει ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος σε όσους του ασκούν κριτική για την επιθετική στάση που τηρεί στις διαβουλεύσεις με τους θεσμούς και τους δανειστές.

Θα ζητήσει από τους διαφωνούντες να διευκρινίσουν ενώπιον του λαού αν το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση και τις 100 δόσεις ήταν λάθος.

Θα ζητήσει ευθέως από τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά να πάρει θέση και να απαντήσει αν οι κινήσεις του να θέσει ζήτημα - μπροστά στη Μέρκελ - πολεμικών επανορθώσεων και στοιχείων για τη Siemens ήταν λάθος.

Για άλλη μια φορά θα επαναλάβει ότι τιμά την εντολή που πήρε από τον ελληνικό λαό και δεν είναι άλλη από τη «μη εφαρμογή μέτρων λιτότητας που οδηγούν σε πυραμιδική ύφεση».

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί και στον ανηλεή πόλεμο που δέχεται η κυβέρνηση και ο ίδιος από τα λεγόμενα « εγχώρια διαπλεκόμενα συμφέροντα», τα οποία σε συνεννόηση με ξένα παράκεντρα των Βρυξελλών και του Βερολίνου δημιουργούν προσκόμματα στο κυβερνητικό έργο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως αν μέσα στη Βουλή προκληθεί, ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να πει ακόμα και ονόματα, φωτογραφίζοντας ξεκάθαρα όλους όσοι υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια.

Τέλος θα στείλει ηχηρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να λυγίσει σε οποιασδήποτε μορφής εκβιασμούς και πως δεν θα χαριστεί σε κανέναν…



Στο μεταξύ, ομόφωνα ενέκρινε το κυβερνητικό συμβούλιο, στη χθεσινή συνεδρίασή του, τη λίστα μεταρρυθμίσεων που απέστειλε η κυβέρνηση στο Brussels Group.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επαναβεβαίωσε την δέσμευσή του να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και να επιτύχει μια αμοιβαία επωφελή λύση με τους εταίρους της χώρας. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημέρωσε το κυβερνητικό συμβούλιο για τη λίστα των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες, σύμφωνα με τα ίδια κυβερνητικά στελέχη έχουν θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα και μεταφέρουν τα βάρη από τα χαμηλά και μεσαία στα υψηλά εισοδήματα. Τα ίδια στελέχη σημείωναν ότι οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης είναι κοστολογημένες.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η επίτευξη το 2015 πρωτογενούς πλεονάσματος 1,5% και ρυθμού ανάπτυξης 1,4%, χωρίς να συνυπολογίζεται, όπως επισημάνθηκε, η θετική συνεισφορά των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Πακέτο Γιούνκερ.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε με μια γενική ενημέρωση για τον ΟΛΠ και το νομοσχέδιο για τις Φυλακές Τύπου Γ, που θα κατατεθεί στην Βουλή εντός της εβδομάδος.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις