Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Η λίστα των 20 εκατομμυρίων δολαρίων στο Χόλυγουντ – Διαβάστε τις αμοιβές των μεγαλύτερων σημερινών σταρ!

Η λίστα των 20 εκατομμυρίων δολαρίων στο...

Κυριαρχούν ο 40χρονος Λεονάρντο Ντι Κάπριο και η Τζένιφερ Λόρενς

Μπορεί το Χόλιγουντ να έχει ρίξει τις τιμές και τους προυπολογισμούς του, ωστόσο κάποιοι ηθοποιοί παραμένουν οι πιο ακριβοπληρωμένοι ενός συστήματος και μίας είναι γεγονός προσοδοφόρας βιογραφίας.

Όπως γράφει το flix.gr, όλοι θυμόμαστε ακόμη την εποχή που η 48χρονη σήμερα Τζούλια Ρόμπερτς έγινε η πρώτη γυναίκα που είχε χτυπήσει το νούμερο των 20 εκατομμυρίων δολαρίων ως αμοιβή.

Η δεκαετία του ‘90 πέρασε, οι αμοιβές έπεσαν, τα στούντιο προτίμησαν να δώσουν την ευκαιρία σε νέους - και πιο φτηνούς – πρωταγωνιστές αλλά η ελίτ της βιομηχανίας καλά κρατεί με τουλάχιστον έξι εν ενεργεία ηθοποιούς αυτή τη στιγμή να κερδίζουν μέχρι και 20 εκατομμύρια δολάρια ανά ταινία, μιλώντας πάντα για τα φιλμ blockbuster και όχι τις «μικρές» καλλιτεχνικές ταινίες με τις οποίες οι ίδιοι διανθίζουν τις καριέρες τους.

Αυτοί είναι ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ - Ironman, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Σάντρα Μπούλοκ, η Αντζελίνα Τζολί -Maleficent, ο Ντένζελ Γουάσινγκτον και ο Ματ Ντέιμον.

Ο πιο ακριβοπληρωμένος απ' όλους τους παραπάνω όπως γράφει το flix.gr είναι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο που πληρώθηκε 25 εκατομμύρια δολάρια για το «Λύκο της Wall Street» που του απέφερε και υποψηφιότητα για Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένης της αμοιβής του ως παραγωγός - πράγμα που όλο και περισσότερο κάνουν όλοι οι μεγάλοι σταρ του Χόλιγουντ.

Ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ κερδίζει 20 εκατομμύρια δολάρια για κάθε φορά που υποδύεται τον Iron Man, συν ποσοστά από τα κέρδη των ταινιών ενώ τα ίδια θα πάρει και ο Ματ Ντέιμον για την επόμενη ταινία με ήρωα τον Τζέισον Μπορν. Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, πως και οι δύο άγγιξαν το ποσό αυτό για μικρότερες ταινίες όπως ο «Δικαστής» ή το «Μνημείων Ανδρες» αντίστοιχα που είχαν και μικρότερη εμπορική επιτυχία.

Ο Μπράντλεϊ Κούπερ, μετά την τεράστια επιτυχία του «American Sniper» αναμένεται να απαιτεί πλέον από 15 έως και 20 εκατομμύρια δολάρια αμοιβή (είχε πάρει 15 εκατομμύρια δολάρια για το τρίτο «Hangover»).

Παρόμοια ποσά θα ζητούν από δω και πέρα και ο Μπεν Άφλεκ και ο Τσάνινγκ Τέιτουμ ενώ ο Ντουέιν Τζόνσον βρίσκεται στο όριο των 15 εκατομμυρίων δολαρίων, που πήρε για το «Hercules» και το επερχόμενο «San Andreas».

Στους ηθοποιούς που αμείβονται με περισσότερα από 15 εκατομμύρια δολάρια για τις «μεγάλες» τους ταινίες συγκαταλέγονται και 4 γυναίκες.

Η Σάντρα Μπούλοκ που έβγαλε περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια από το «Gravity» (με 20 εκατ. δολ. αμοιβή και ποσοστό 20% από τις εισπράξεις), η Μελίσα ΜακΚάρθι που διεκδικεί το ποσό των 15 εκ. δολ. για κάθε νέα της κωμική εξόρμηση, η Αντζελίνα Τζολί που πήρε περισσότερα από 15 εκ. δολ. για το «Maleficent» και αναμένεται να ξεπεράσει τα 20 για το σίκουελ που ετοιμάζει η Disney ενώ η Τζένιφερ Λόρενς κέρδισε 10 εκατ. δολ. για το δεύτερο «Hunger Games» και φήμες τη θέλουν να ξεπερνάει τα 15 εκατομμύρια για κάθε επόμενη μεγάλη ταινία, όπως το «X-Men: Apocalypse».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight