Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι Ιταλοί έκαναν γραμματόσημο το Ρωμαϊκό Ωδείο κι εμείς το κρατάμε στο… σκοτάδι και κλειστό τα Σ.Κ. – ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Οι Ιταλοί έκαναν γραμματόσημο το ...

Έντονα παράπονα από επιχειρηματίες και περιοίκους

Μπορεί η Ιταλία να έκανε γραμματόσημο το Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας. Μπορεί το μνημείο να αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα της αχαϊκής πρωτεύουσας και ένα από τους πιο όμορφους τουριστικούς προορισμού της πόλης, όμως τα βράδια του Ωδείο παραμένει ουσιαστικά στο σκοτάδι.

Ο φωτισμός του είναι πραγματικά ελάχιστος και προέρχεται από 3-4 προβολείς που όμως έχουν εστιάσει μονάχα στο μπροστινό κομμάτι του Ωδείου. Τόσο ο προαύλιος χώρος, όσο και τα πλαϊνά και το πίσω μέρος του Μνημείου παραμένουν σκοτεινά. Μάλιστα δε λείπουν και τα παράπονα από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, αλλά και από περιοίκους.

Όπως υποστηρίζουν το Ρωμαϊκό Ωδείο θα έπρεπε να είναι πολύ καλύτερα φωτισμένο προκειμένου ν’ αποτελεί και τις νύχτες αξιοθέατο για τους επισκέπτες και τους κατοίκους της πόλης. Μάλιστα ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Αχαΐας Γιώργος Κοτοπούλης σχολιάζει ειρωνικά ότι «το περίπτερο που βρίσκεται μπροστά από το Ωδείο είναι καλύτερα φωτισμένο από το ίδιο το μνημείο…».

Πέραν αυτού τα Σαββατοκύριακα το Ωδείο παραμένει κλειστό με αποτέλεσμα οι επισκέπτες να μην μπορούν να μπουν μέσα, να το θαυμάζουν και να ενημερωθούν για την ιστορία του. Χαρακτηριστικό είναι το φωτογραφικό στιγμιότυπο που ακολουθεί και το οποίο τράβηξε σήμερα Κυριακή ο κ. Κοτοπούλης:

"Τώρα επισκέπτες στη πόλη μας ήρθαν στο Ρωμαϊκό Ωδείο ώρα 15.35 αλλά οι ... Ρωμαίοι τον είχαν κλειστό ...τους είπα να έρθουν αύριο κατά τις 9.30 το πρωί μπας και τους ανοίξει κανένας ...", σχολιάζει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις