Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Την ενοχή Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ προτείνει η εισαγγελέας

Την ενοχή Παπακωνσταντίνου για τη λίστα ...

"Μόνον αυτός είχε συμφέρον να διαγράψει τα ονόματα συγγενών του"

Την ενοχή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το αδίκημα της απιστίας αλλά και για το αδίκημα της απόπειρας νόθευσης εγγράφου ζήτησε η εισαγγελέας Ξένια Δημητρίου, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. “Μόνον ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε συμφέρον να διαγράψει τα ονόματα των συγγενών του από τη λίστα Λαγκάρντ”, υποστήριξε η εισαγγελέας.

Την ενοχή του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου και για τα δύο αδικήματα για τα οποία κατηγορείται πρότεινε η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου ισχυριζόμενη: «Τα αρχεία, διαγράφηκαν μετά την αντιγραφή της λίστας από τo cd σε στικάκι (usb). Ο μόνος που είχε συμφέρον να το κάνει ήταν ο κατηγορούμενος είτε για να ωφελήσει τους συγγενείς του είτε για να προστατεύσει το όνομά του και να μην εμφανιστεί ότι είχε συγγενείς στην επίμαχη λίστα.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου «δεν έκανε τίποτα για να ερευνηθεί η λίστα», ενώ η ίδια χαρακτήρισε «προφάσεις» τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού ότι η λίστα ήταν προϊόν υποκλοπής και χρειαζόταν διακριτική μεταχείριση το υλικό της.

" Το ότι χάθηκε το CD είναι από τα απαράδεκτα, το ότι αρνείται τα πάντα το ότι δεν θυμάται που το έδωσε", τόνισε η εισαγγελέας της έδρας, υποστηρίζοντας πως "ο κ. Παπακωνσταντίνου ό,τι έκανε το έκανε μόνος του ή σε συνεργασία με κάποιο πολυ δικό του πρόσωπο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις