Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΣΟΨΥ Πάτρας: Όχι στο κλείσιμο του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας στην Πάτρα

ΣΟΨΥ Πάτρας: Όχι στο κλείσιμο του Τμήματ...

Διαχρονικά έχει εκπαιδεύσει και έχει δώσει τα προσόντα και τα εχέγγυα για εργασία σε χιλιάδες κοινωνικούς λειτουργούς

"Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας στην Πάτρα είναι από τα πιο παλαιά λειτουργούντα (από το 1984) ως μετεξέλιξη του τμήματος των ΚΑΤΕΕ Κοινωνικών Λειτουργών (ήδη από το 1970). Είναι πλήρως οργανωμένο και εκπαιδεύει επιστήμονες κοινωνικής εργασίας πάνω στο γνωστικό αντικείμενο, όσο και στο πρακτικό σκέλος που αφορά εκείνες τις δεξιότητες οι οποίες είναι ικανές να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν την εποχή μας και ιδιαίτερα την πόλη μας" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΟΨΥ Πάτρας και συνεχίζει: "Με το κλείσιμο του τμήματος καταργείται έτσι μία ευημερούσα σχολή, η οποία διαχρονικά έχει εκπαιδεύσει και έχει δώσει τα προσόντα και τα εχέγγυα για εργασία σε χιλιάδες κοινωνικούς λειτουργούς, τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό.

Προσφέρει σημαντικότατο έργο στις δομές που υπηρετούν όπως στην Ειδική Αγωγή Κοινωνική στήριξη στην αυτόνομη διαβίωση, στην Παροχή ειδικών κοινωνικών υπηρεσιών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Στις δομές του Προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», σε Συλλόγους, στο Τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας, στον τομέα της Υγείας, στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης, στον τομέα επαγγελματικού προσανατολισμού εργασίας, στον τομέα Κοινωνικής Οργάνωσης και Ανάπτυξης. Σε όλες τις ΜΚΟ καθώς κερδοσκοπικές οργανώσεις και φιλανθρωπικά σωματεία.

Ιδιαίτερα ο ΣΟΨΥ Πάτρας έχει χρόνια συνεργασία με το ΤΕΙ και αποτελεί πλαίσιο πρακτικής άσκησης των φοιτητών Κοινωνικής Εργασίας.

Το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας πρέπει να μείνει στην Πάτρα, διότι εξυπηρετεί ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, από την Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά έως την Πελοπόννησο.

Ενώνουμε την φωνή μας μαζί με αυτούς που απαιτούν να μην κλείσει το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις