Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Άλλο… φρούτο – Όταν η Πάτρα και η Ιταλία «παντρεύονται» και σερβίρουν παγωτό

Άλλο… φρούτο – Όταν η Πάτρα και η Ιταλία...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Ένας νέος «γλυκός» χώρος στο κέντρο της πόλης

Όταν είμαστε παιδιά τα μετρούσαμε και κάναμε διαγωνισμό ποιος είχε φάει τα περισσότερα. Το παγωτό, αγαπημένο γλύκισμα μικρών και μεγάλων  βρίσκει τη δική του «γωνιά» στην «καρδιά» της Πάτρας, στη συμβολή των οδών Γεροκωστοπούλου και Ρήγα Φεραίου. Μόνο που δεν πρόκειται για ένα ακόμα παγωτατζίδικο, αλλά για ένα νέο κατάστημα, όπου το παγωτό που θα διαθέτει, δεν θα έχει συντηρητικά και χρωστικές ουσίες. Θα χαρακτηρίζεται  για τη φυσική γεύση του, που θα προέρχεται, είτε από τα φρέσκα φρούτα που θα περιέχει, είτε από άλλα φυσικά συστατικά, ανάλογα με τη γεύση.

Πρόκειται για .ένα χώρο, ο οποίος θα λειτουργήσει πριν το Πάσχα, απόλυτα εναρμονισμένος με τη φιλοσοφία του slow food κι έχοντας ως κινητήρια δύναμη  τις φυσικές γεύσεις και τα αγνά προϊόντα.

Δύο νεαροί, ένας Έλληνας κι ένας Ιταλός, o Αλέξανδρος Οικονόμου και ο Angelo Caruso ενώνουν τις δυνάμεις τους και το μεράκι τους, για να προσφέρουν σε λίγες εβδομάδες ένα απόλυτα φυσικό παγωτό.

Πρόκειται για το παγωτό της ιταλικής εταιρείας Menodiciotto, το οποίο λόγω της ιδιαιτερότητας του ότι δεν περιέχει συντηρητικά, δεν θα εκτίθεται σε βιτρίνες, ως συνήθως, και ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να το δοκιμάζει πριν το αγοράσει.

«Πριν από δύο χρόνια γνώρισα το παγωτό της εταιρείας Menodiccioto το οποίο μόλις δοκίμασα κατενθουσιάστηκα. Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Πάτρα. Όταν έγινε η πρόταση συνεργασίας με τον Angelo Caruso, τη δέχτηκα με πολύ μεγάλη χαρά. Είναι το πρώτο βήμα για μένα  και χαίρομαι που θα το κάνω αυτό το ξεκίνημα με τον Angelo.Είμαστε δύο νέα παιδιά , συνομήλικα κι αισθάνομαι ότι ταιριάξαμε από την πρώτη στιγμή», επισημαίνει στο thebest.gr o Αλέξανδρος Οικονόμου και προσθέτει:

«Φιλοδοξούμε να προσφέρουμε αληθινό παγωτό, ένα προϊόν που δεν έχει δοκιμάσει ακόμα η τοπική αγορά. Στόχος μας είναι να δώσουμε το στίγμα της προσεγμένης διατροφικής επιλογής, μακριά από τη λογική των τυποποιημένων τροφίμων».

Αυτή εξάλλου είναι και η «λογική» του κινήματος του slow food που ξεκίνησε από την Alba της Ιταλίας από τον Carlo Petrini με στόχο να δημιουργηθεί μια φιλοσοφία αντίθετη του fast food γι αυτό κι έχει σήμα κατατεθέν το σαλιγκάρι. Ο στόχος έχει να κάνει με τη διάσωση της τοπικής αυθεντικής κουζίνας.

Εκτός από το παγωτό που είναι το βασικό προϊόν το κατάστημα θα διαθέτει  φυσικούς, χυμούς, γρανίτες, σορμπέ που είναι κατάλληλα και για τις περιόδους των νηστειών, αλλά και λουκουμάδες, που αγαπούν ιδιαίτερα οι Πατρινοί.


Αλέξανδρος Οικονόμου (αριστερά) και Angelo Caruso

Αλέξανδρος Οικονόμου (αριστερά) και Angelo Caruso

Αλέξανδρος Οικονόμου (αριστερά) και Angelo Caruso

«Το  σύστημα πώλησης δεν διαθέτει βιτρίνες. Τα παγωτά θα είναι «κρυμμένα», δεδομένου ότι δεν έχουν συντηρητικά και δεν πρέπει να εκτίθενται στον αέρα. Οι πελάτες με ένα κουταλάκι θα δοκιμάζουν τις γεύσεις και θα επιλέγουν» εξηγεί ο Angelo Caruso.

Στα σχέδια των δύο νέων επιχειρηματιών είναι να βγάλουν το παγωτό κι εκτός καταστήματος, με διακοσμημένα καροτσάκια, όπως , που θα μπορούν να υπάρχουν σε εκδηλώσεις και συνεστιάσεις.

Το κατάστημα της Πάτρας είναι το πρώτο της Ιταλικής Menοdiciotto , που δημιουργείται στην Ελλάδα και η σύνδεσή της με την τοπική παραγωγή είναι άμεση. Ο συνδετικός κρίκος είναι ο Giussepe Carouso , ο οποίος έχε εγκαταστήσει στη Βάρδα Ηλείας μία επιχείρηση, μέσω της οποίας προμηθεύει στη συγκεκριμένη ιταλική εταιρεία φρούτα από την περιοχή.

«Η γνωριμία μου με την εταιρεία Menodiciotto λόγω του ότι είμαι καλλιεργητής και προμηθευτής στον τομέα των φρούτων εδώ και είκοσι χρόνια στην Ελλάδα, στο νομό Ηλείας. Ξεκίνησα λοιπόν να προμηθεύω με φρούτα την εταιρεία και μου πρότεινε να αντιπροσωπεύσω την εταιρεία» δηλώνει στο thebest.gr o Giussepe Casouso, ο γιος του οποίου μαζί με τον Αλέξανδρο Οικονόμου επιχειρούν για πρώτη φορά στην τοπική αγορά.

«Το παγωτά περιέχουν φρούτα πιστοποιημένα και μόνο γνήσια συστατικά. Ο τρόπος συντήρησής τους είναι η κατάψυξή τους. Τα φρούτα μπαίνουν στο εργαστήριο, επεξεργάζονται και όταν βγαίνει η πρώτη ύλη καταψύχεται, αφού γίνουν και οι παστεριώσεις. Το κατάστημα της Πάτρας είναι το πρώτο για την Ελλάδα και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η Πάτρα έχει στενούς δεσμούς με την Ιταλία και μέσω των λιμανιών μας, ταιριάζουμε στην κουλτούρα και η Μεσογειακή διατροφή είναι ένα σημείο που επίσης μας συνδέει. Ωστόσο στη φιλοσοφία μας δεν είναι να δημιουργήσουμε μια πολυεθνική αλυσίδα καταστημάτων».

Angelo Caruso και Giussepe Caruso

Angelo Caruso και Giussepe Caruso

Angelo Caruso και Giussepe Caruso

Η Menodiciotto  έχει καταστήματα στην Ιταλία (Τορίνο, Μιλάνο, Φλωρεντία, Ρώμη) καθώς επίσης στη Νέα Υόρκη, στην Κίνα, στην Ισπανία.

Το κατάστημα στεγάζεται σε ένα κτίριο που έχει το άρωμα της παλιάς Πάτρας , το οποίο διατηρείται στο χώρο της επιχείρησης, που ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight