Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΙΕΚ Πάτρας: Οι σπουδαστές του τμήματος δημοσιογραφίας καταγγέλλουν την διεύθυνση

ΙΕΚ Πάτρας: Οι σπουδαστές του τμήματος δ...

Τι απαντά μέσω του thebest.gr ο διευθυντής

Για την αδιαφορία και την υποκριτική στάση των υπευθύνων του Δημόσιου ΙΕΚ Πάτρας , όσον αφορά τους νέους πολύ σκληρούς κανονισμούς που "υιοθετήθηκαν" για πρώτη φορά φέτος χωρίς κανένας να έχει ειδοποιηθεί εγκαίρως για την ισχύ τους, αναφέρουν με ανακοίνωση τους οι Σπουδαστές του τμήματος δημοσιογραφίας.

Ο διευθυντής του Δημοσίου ΙΕΚ κ. Αναγνώστου, με τον οποίο επικοινώνησε το thebest.gr δήλωσε ότι κανονισμός λειτουργίας ισχύει από τον Ιούλιο του 2013, είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του ΙΕΚ  και ότι  εφαρμόζει τον κανονισμό του Υπουργείου Παιδείας.

Οι σπουδαστές στην ακοίνωσή τους αναφέρουν τα εξής:
"Οι ιθύνοντες του Δ.ΙΕΚ, εδώ και τρεις μήνες, δηλαδή από την έναρξη των σπουδών, συνεχίζουν να αδιαφορούν.

Και ενώ ο κανονισμός αναφέρει ότι οι σπουδαστές οφείλουν και έχουν το δικαίωμα να ενημερώνονται εγκαίρως για οτιδήποτε αφορά τις σπουδές τους, δυστυχώς στην περίπτωση μας δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο.

Αντί η διεύθυνση να μας προειδοποιήσει πριν την έναρξη των σπουδών μας - καθυστερημένα έγινε και αυτό στις αρχές Νοέμβρη - ότι από φέτος δεν ισχύει ο κανονισμός των προηγούμενων ετών, που οι σπουδαστές μπορούσαν να "κουβαλήσουν" μέχρι και τρία μαθήματα στο επόμενο εξάμηνο , αυτοί έπραξαν το αντίθετο.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία των εξεταστικής περιόδου του πρώτου εξαμήνου (εξαμήνου μόνο στα δικά τους χαρτιά) και ήδη οι καθηγητές μας είχαν ανακοινώσει για το που κυμάνθηκε η βαθμολόγηση του καθενός μας , εμείς έχοντας στο νου μας ότι δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με τα όσα ήδη γνωρίζαμε από προηγούμενες χρονιές, ετοιμαζόμασταν για να ξεκινήσουμε το δεύτερο κατά σερί εξάμηνο.

Πριν καλά καλά ανοίξουμε και πάλι τα τετράδια μας και αρχίσουμε να κρατάμε σημειώσεις, ακολουθεί η απόλυτη "ταφόπλακα" των ονείρων μας .

Πριν λίγες ώρες έρχεται στο τμήμα μας ο διευθυντής του Δ.ΙΕΚ Πάτρας κ.Αναγνώστου, ο οποίος με ύφος άκρως επικριτικό και σαν να μην συμβαίνει τίποτα , μας ανακοινώνει να ξεχάσουμε ότι κανονισμούς προηγουμένων εξεταστικών γνωρίζαμε.

Από δω και πέρα όσοι έχουν "κοπεί" σε παραπάνω από δύο μαθήματα , ακόμη και σε ένα να φανταστείτε όταν ο συνολικός Μ.Ο των υπόλοιπων μαθημάτων είναι κάτω του 6 και όχι του 5 που ισχύει σε όλα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα του πλανήτη , πρέπει να πάνε σπίτια τους.

Αφού πέρασαν τα πρώτα 10 λεπτά της αρχικής παγωμάρας και μέχρι να επανέλθουμε στην σκληρή πραγματικότητα που αυτοί διαμόρφωσαν με το έτσι θέλω , λογικό ήταν να του ζητήσουμε το λόγο και να μας εξηγήσει γιατί αυτό δεν μας το είπαν πριν την περίοδο των εξεταστικών , αλλά τόσο ύπουλα έπραξαν της αντίθετης οδού .... Μας απάντησε κατά λέξη " Δεν με ενδιαφέρει καθόλου , αυτό είναι δικό σας πρόβλημα . Όχι δικό μου " .

Δυστυχώς αυτά είναι τα λόγια των σύγχρονων εκπαιδευτών που ορίζει το Υπουργείο Παιδείας με σκοπό την μεταλυκειακή κατάρτιση δεκαοχτάρηδων που μόλις έχουν βγει από το καβούκι τους και προσπαθούν να αρχίσουν την σταδιοδρομία και να πιαστούν από κάπου.

Άραγε , τι έχει να πει του Υπουργείο Παιδείας για την απαράδεκτη στάση που δεχτήκαμε στο πετσί μας ....
Θα συνεχίσει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόζει στην "ταλαίπωρη" παιδεία πολιτικές της υπουργίας Αρβανιτόπουλου επί ΝΔ , ο οποίος διόριζε τους δικούς του στις ανώτατες διευθυντικές θέσεις με μεταπτυχιακά από την Βουλγαρία,  ή θα ρίξουν άπλετο φως στην υπόθεση μας.

Ο αγώνας μας δεν σταματάει εδώ, θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι μέχρι την δικαίωση μας."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις