Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Οι μαθητές του 60ου Δημοτικού έφτιαξαν τα δικά τους...γυάλινα σκέυη

Πάτρα: Οι μαθητές του 60ου Δημοτικού έφτ...

Επίσκεψη σε Εργαστήρι διακόσμησης γυαλιού

Πριν από λίγες μέρες τα δύο τμήματα της Δ΄ τάξης του 60ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους κ. Β. Καλογεροπούλου και κ. Α. Αυγέρου, στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος σχετικά με τα επαγγέλματα, επισκέφτηκαν το Εργαστήρι διακόσμησης γυαλιού "FUSING" της κ. Μαριάνας Σκόνδρα.

Εκεί τα παιδιά είδαν από κοντά την διαδικασία επεξεργασίας και διακόσμησης του γυαλιού και συμμετείχαν ενεργά σε αυτήν. Γνώρισαν τα εργαλεία που χρησιμοποιεί η καλλιτέχνης για να δώσει σχήμα στο γυαλί και κατανόησαν πώς φτιάχνει τα διάφορα κρυστάλλινα κομμάτια και πώς μετά τα ψήνει σε ειδικό φούρνο και σε θερμοκρασία που φτάνει τους 677 βαθμούς για να σταθεροποιηθεί το σχήμα τους.

Ύστερα ο κάθε μαθητής με τα ειδικά εργαλεία άπλωσε σε γυάλινο αντικείμενο κόκκους χρωματιστών κρυστάλλων για να πετύχει τον τελικό χρωματισμό του γυαλιού. Τα αντικείμενα μαζεύτηκαν από την καλλιτέχνη, ψήθηκαν στους 816 βαθμούς και χαρίστηκαν την επόμενη μέρα στα παιδιά. Μια επίσκεψη ξεχωριστή και δημιουργική για τους μικρούς μαθητές.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις