Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Λήγει σήμερα η διορία για τα πέντε καφέ της Ηρ. Πολυτεχνείου - Εξώδικο από τους καταστηματάρχες στον Δήμο

Πάτρα: Λήγει σήμερα η διορία για τα πέντ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Πρέπει να πληρώσουν το 30% των οφειλών τους

Σήμερα "κληρώνει" για πέντε καφε-μπάρ της παραλιακής στα οποία ο δήμος έκοψε το ρεύμα την περασμένη Παρασκευή. Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης  συναντήθηκε με αντιπροσωπεία καταστηματαρχών της Ηρ. Πολυτεχνείου, διαμηνύοντάς τους, ότι δεν θα ανεχθεί να μην πληρώνουν ούτε τα ενοίκια, ούτε το ρεύμα, επί χρόνια.

Το thebest.gr επικοινώνησε με τον πρώην αντιδήμαρχο και νυν ιδιοκτήτη καφετέριας στην Ηρώων Πολυτεχνείου Ηρακλή Αγγελόπουλο, στον οποίον επίσης έκοψαν την Παρασκευή το ρεύμα. Οπως μας είπε, "Οι δικηγόροι έχουν αναλάβει να καταθέσουν εξώδικο και στον ΟΛΠΑ και στον δήμο Πατρέων γιατί τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά σύμφωνα με τον Ηρ. Αγγελόπουλο. Υπάρχει μεγάλη διαφορά με αυτά που ζητάει ο δήμαρχος και αυτά που ζητούν οι υπηρεσίες του δήμου.

Ο δήμαρχος διπλασιάζει και τριπλασιάζει την οφειλή μας και με σχετική δική του επιστολή", λέει ο κ. Αγγελόπουλος και συνεχίζει...

"Εχουμε ζητήσει αναλυτικό λογαριασμό και ποσο χρεώνεται η κιλοβατώρα ωστόσο δεν έχουμε λάβει απάντηση και μας παραπέμπουν στον δήμαρχο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ακολουθήσουμε την δικαστική οδό.

Στο παρελθόν ζητήσαμε με επιστολή μας προς τον δήμο, να γνωρίζουμε τι κάνει να πληρώσουμε. Τότε μας είχαν απαντήσει με δύο έγγραφα και από τις δημοτικές υπηρεσίες.

Μετά απο λίγες εβδομάδες μας εστάλη νέα επιστολή αυτή τη φορά απο τον δήμαρχο, η οποία ανέβαζε το ποσό σε διπλάσιο ακόμη και τριπλάσιο ύψος.

Επίσης στο πρόσφατο παρελθόν ο δήμος χωρίς να αιτιολογήσει έστειλε απο 1500 εως 2000 ευρώ για δημοτικά τέλη. Εχουμε δώσει εναντι και απομένουν άλλα λίγα.

Θέλουμε επίσημη αιτιολόγηση απο τις δημοτικές υπηρεσίες και όχι προσωπικές επιστολές του δημάρχου!" είπε στο thebest.gr ο Ηρακλής Αγγελόπουλος.

"Σε ότι αφορά την προτροπή του δημάρχου να βάλουν μετρητή οι ενοικιαστές των καφετεριών αποποιούμαστε αυτή την ευθύνη. Ο ιδιοκτήτης τοποθετεί τους μετρητές και όχι ο ενοικιαστής. Επίσης, ας ξεκαθαρίσει επιτέλους το τοπίο!

Σε ποιον πρέπει να πληρώνουμε πχ για τα τραπεζοκαθίσματα στους εξωτερικούς μας χώρους. Στον ΟΛΠΑ ή στον Δήμο;", μας λέει ο κ. Αγγελόπουλος. 

Να αναφέρoυμε πως στην συνάντηση της περασμένης Παρασκευής ο δήμαρχος Πατρέων είπε στους καταστηματάρχες ότι θα επανασυνδέσει έως την Δευτέρα (σήμερα) το ρεύμα και θα το κόψει την ίδια ημέρα αν δεν δώσουν το 30% της οφειλής τους, που ήδη έχει πληρώσει ο Δήμος στη ΔΕΗ.

Ο σύλλογος Εστίασης και Αναψυχής με ανακοίνωσή του, δηλώνει ότι δεν θα είναι συμμέτοχος σε κανέναν επαγγελματία, εάν παρανομεί.

Δηλώνει επίσης ότι δεν μπορεί να γνωρίζει τις οικονομικές υποχρεώσεις των μελών του, έναντι του Δήμου.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Eπανασύνδεση του ρεύματος σε πέντε καταστήματα της Ηρώων Πολυτεχνείου στη λιμενική ζώνη από τα δημοτικά συνεργεία

Πάτρα: "Φύγετε από το χώρο αφού δεν πληρώνετε" λέει ο δήμος στους καταστηματάρχες της παραλιακής

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις