Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απλήρωτοι ένα μήνα μετά τις εκλογές παραμένουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι - Επιστολή προς τους συναρμόδιου Υπουργούς

Απλήρωτοι ένα μήνα μετά τις εκλογές παρα...

"Δείξτε την δέουσα προσοχή

Απλήρωτοι έναν μήνα μετά τις εκλογές παραμένουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι γραμματείς τους. Μάλιστα ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας με επιστολή του προς τους συναρμόδιου Υπουργού επισημαίνει το θέμα και ζητά την καταβολή των αποζημιώσεων προς όσους συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία της 25ης Ιανουαρίου.

Με την επιστολή ο κ. Αλεξανδρής παρακαλεί τους πέντε υπουργούς να επιδείξουν «την δέουσα προσοχή και την προσήκουσα μέριμνα για την άμεση και αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος έγκαιρης καταβολής των αποζημιώσεων στους δικαστικούς αντιπροσώπους».

Στην επιστολή σημειώνεται ότι οι δικηγόροι ανταπεξήλθαν στο ακέραιο στα καθήκοντά τους ως δικαστικοί αντιπρόσωποι κατά την διεξαγωγή των εθνικών εκλογών συμβάλλοντας αποφασιστικά στην άρτια διεξαγωγή τους.

Κατά συνέπεια, συνεχίζει η επιστολή, «ανέμεναν ευλόγως ανάλογη στάση και από πλευράς Ελληνικής Πολιτείας, σε σχέση με την στοιχειώδη υποχρέωση της για έγκαιρη καταβολή της αποζημίωσης και των οδοιπορικών τους».

Παρ΄ όλα αυτά, τονίζεται στην επιστολή «η διαδικασία αυτή παραμένει ακόμη εκκρεμής λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων τα οποία καθιστούν άγνωστο τον χρόνο καταβολής τους».

Και καταλήγει η επιστολή, «δεν μπορεί να συνιστά νόμιμο λόγο μη εκπλήρωσης της ανωτέρω υποχρέωσης της Πολιτείας διότι έτσι αποδυναμώνεται η εμπιστοσύνη των συναδέλφων προς τους θεσμούς και αποθαρρύνεται η συμμετοχή τους στην εκλογική διαδικασία».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις