Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου της Τατιάνας Αβέρωφ "Δέκα ζωές σε μία"

Πάτρα: Σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου τ...

Στο Ξενοδοχείο "Βυζαντινό" στις 19:30

Σήμερα παρουσιάζεται στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό στις 7:30μ.μ. το νέο βιβλίο της Τατιάνας Αβέρωφ «Δέκα ζωές σε μία» από το βιβλιοπωλείο "Discover", την Ένωση Καλαβρυτινών Πάτρας, τον Πανειπηρωτικό Σύλλογο Πάτρας και τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Σία Αναγνωστοπούλου, Καθηγήτρια Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Μαγκλάρας, φιλόλογος-Επίτιμος Πρόεδρος του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών, ο Άγγελος Τσιγκρής, τέως Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Δικαιοσύνης, δικηγόρος, Δρ Εγκληματολογίας, και η συγγραφέας.


Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο Θοδωρής Στεφανίδης, ερασιτέχνης ηθοποιός (θεατρικό σχήμα ΡΕΦΕΝΕ Πάτρας).
Συντονίζει η Αφροδίτη Δημητρακοπούλου, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Καλαβρυτινών Πάτρας.

 

 

 

Ξεφυλλίζοντας τις «Δέκα ζωές σε μια», αναρωτιέσαι: αλήθεια ποιες είναι οι δέκα ζωές. Μέσα από την αναζήτηση, προσπαθείς να ανιχνεύσεις τις απαντήσεις. Η Αβέρωφ, με ένα γλαφυρό τρόπο παρουσιάζει τα άγνωστα χρόνια της μυθιστορηματικής ζωής του πατέρα της. Ουσιαστικά είναι σαν να ξεφυλλίζει κάποιος το οικογενειακό λεύκωμα…

Το ταξίδι μέσα από τις σελίδες του βιβλίου είναι συναρπαστικό. Η μηχανή του χρόνου ταξιδεύει τον αναγνώστη στο χθες: στην μεταπολεμική ιστορία του τόπου. Το κεφάλαιο 31, με τίτλο «Μέτσοβο, Μέτσοβο», ξεκινάει ως εξής: «Τα νέα είχαν προπορευτεί. Άγνωστο πως. Πλήθη κόσμου είχαν βγει στην πλατεία για να υποδεχτούν τον Βαγγέλη τους, το δικό τους παιδί, τον μέλλοντα βουλευτή τους. Τον αγκάλιαζαν, τον φιλούσαν, του έταζαν ψήφους, του γέμιζαν τις τσέπες γλυκά και σπιτική χορτόπιτα που τόσο του άρεσε. Σάστισε ο Λόλης. Ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα τον πλημμύρισε, μια άγρια χαρά για αυτή την ξέφρενη εκδήλωση αγάπης, μαζί με άλλα πιο σκοτεινά που δεν πρόλαβε να τα ορίσει».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις