Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στην Πλαζ στην Αγυιά και φέτος τα Κούλουμα αλλά του χρόνου θα γίνουν σε δύο σημεία

Στην Πλαζ στην Αγυιά και φέτος τα Κούλου...
Μαρτάτος Tάκης

Όπως είπε στο thebest.gr o B. Θωμόπουλος του Πολιτιστικού Οργανισμού, διαμορφώνεται και ο παραλιακός χώρος κοντά στο νέο λιμάνι

Όλοι οι δρόμοι την Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015 θα οδηγούν στην Δημοτική Πλαζ της Αγυιάς καθώς και φέτος κάτοικοι και επισκέπτες της Αχαϊκής Πρωτεύουσας, αναμένεται να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Πολιτιστικού Οργανισμού – Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Πατρέων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Πατρινού Καρναβαλιού, για να γιορτάσουν εκεί τα παραδοσιακά Κούλουμα, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η είδηση πάντως είναι, όπως ανέφερε στο thebest.gr ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου, Βασίλης Θωμόπουλος, πως ήδη έχουν ξεκινήσει εργασίες καθαρισμού και διαμόρφωσης του χώρου που βρίσκεται στην Ακτή Δυμαίων, από το σημείο του ΝΟΠ και πέρα κοντά στο νέο Λιμάνι της Πάτρας με την προοπτική του χρόνου την Καθαρά Δευτέρα τα παραδοσιακά Κούλουμα και το πέταγμα του χαρταετού να γιορταστεί παράλληλα σε δύο σημεία, στην Πλαζ αλλά και στον χώρο αυτό δίπλα από την θάλασσα πλησίον του νέου λιμανιού!

Μάλιστα όπως μας περιέγραψε ο κ. Θωμόπουλος ήδη καθαρίζεται ο χώρος από σκουπίδια, άχρηστα υλικά, κ.α. φτιάχνεται ποδηλατόδρομος και ο βασικός στόχος είναι το συγκεκριμένο σημείο της παραλιακής ζώνης της Πάτρας να ομορφύνει και να δέχεται καθημερινά τους Πατρινούς για την βόλτα τους είτε πεζοί είτε με ποδήλατο.

Στο μεταξύ για φέτος την Καθαρά Δευτέρα το γλέντι στην Πλαζ του ΕΟΤ στην Αγυιά αναμένεται να ξεκινήσει μετά 11 το πρωί και καιρού επιτρέποντος θα κρατήσει έως και αργά το απόγευμα. Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει σαρακοστιανά που θα κεράσει ο Δήμος όπως κρασί, παραδοσιακή λαγάνα αλά και ελιές και ταραμοσαλάτα υπό τους ήχους της Ορχήστρας Παραδοσιακής Μουσικής.

Την δική του ξεχωριστή πινελιά όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, θα βάλει  το Χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού, με επικεφαλής τον Χρήστο Γιαννόπουλο ενώ δεκάδες χαρταετοί αναμένεται και φέτος να γεμίσουν με αφετηρία την Δημοτική πλαζ, τον ουρανό της Πάτρας, με τα παιδιά να επιδίδονται με ξεχωριστή… μαεστρία στην τέχνη του πετάγματος.

*Τέλος να αναφέρουμε πως στον χώρο της Πλαζ μαζί με τους δημότες θα γιορτάσουν την Καθαρή Δευτέρα, τόσο ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού  Βασίλης Θωμόπουλος όσο και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Πατρινού Καρναβαλιού Νίκος Χρυσοβιτσάνος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, αντιδήμαρχοι, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις