Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αυτοί που βρήκανε τον ...θησαυρό! To 159 και το "αδελφό" 66- Τα θέματα που τους δυσκόλεψαν και η χαρά του γκολ σε ένα παιχνίδι που σου επιστρέφει μόνο...χαρά

Αυτοί που βρήκανε τον ...θησαυρό! To 159...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

O Κρυμμένος Θησαυρός ήταν φέτος μια χρυσή αναμνηστική καρφίτσα

O Κρυμμένος Θησαυρός ήταν φέτος μια χρυσή αναμνηστική  καρφίτσα, και ήταν Κρυμμένη στο Δημαρχείο της Πάτρας. Δεν πρόκειται ακριβώς για το  "ψάχνω καρφίτσα στα ...άχυρα, αλλά μην φανταστείτε ότι το παιχνίδι  έχει και πολύ μεγαλύτερες ...ευκολίες.

Γιατί για να φτάσεις στο Δημαρχείο πρέπει να λύσεις μια σειρά απο γρίφους που μοιάζουν σπαζοκεφαλιά, ίσως χειρότερη και από αυτή στην οποία υπόκεισαι για να φτάσεις να το δοικήσεις.

Η χαρά που σου αντιγυρίζει αυτό το παιχνίδι, είναι ακριβώς αυτό: χαρά. Δεν υπάρχει άλλο βραβείο για αυτόν που βρίσκει τον θησαυρό του πιο αγαπημένου παιχνιδιού των Πατρινών, αυτού που άρχισε το ταξίδι του με τον Νίκο Μαστοράκη και έχει κάνει πολλούς να βρουν τον...μάστορά τους.

Ο μεγάλος νικητής του φετινού Κρυμμένου Θησαυρού ήταν η συνεργασία ανάμεσα σε  δύο ...αδελφά πληρώματα το πληρώματα, το 159 και το 66.

Αδελφά,  γιατί πρόκειται για δύο γκρουπ στα οποία έχουν ενεργό ρόλο δύο αδέλφια, οι αδελφοί Κουρμπανά. Όπως μου λέει ο Δημήτρης Κουρμπανάς, ένας από τα μέλη της ομάδας που έχει φτιάξει το πλήρωμα 159, το  γκρουπ 66 με το οποίο έβγαινε μέχρι το 2002 είναι το πλήρωμα των σημερινών σαραντάρηδων και σαρανταπεντάρηδων που έκαναν οικογένειες και έχουν άλλο στυλ. Για αυτό και αυτός με τους σημερινούς τριαντάρηδες φίλους του έφτιαξαν στα 2002 το δικό τους, το 159.

Οι παλιές αγάπες όμως δεν ξεχνιούνται, ιδίως όταν τις βλέπεις και καθημερινά λόγω του ότι είναι φίλοι και αδελφοί, και φέτος ένωσαν τις δυνάμεις τους για να βρουν μια...καρφίτσα. Μια καρφίτσα όμως τόσο πολύτιμη, όσο είναι στις αλάνες η χαρά ενός γκολ!

Κάπως έτσι, το 159, οι φετινοί "Ρασταφάροι" και το 66, οι φετινοί "Πάρε την γκλίτσα σου και έλα στο χορό", ρίχτηκαν στη μάχη και έβγαλαν το λαυράκι το καλό.

Ο Δημήτρης Κουρμπανάς βγήκε για πρώτη φορά στο κυνήγι στα 1986 όντας 4 ετών, αν θυμάται καλά με το γκρουπ 4 και έκανε για πρώτη φορά παντομίμα στα 1988.

Από τότε  είναι συνεχώς στο καρναβάλι και απο τα 18 του έκαναν μαζί  με την παρέα του, περίπου δώδεκα άτομα,ένα γκρούπ μόνοι τους.

Φέτος το παιχνίδι όπως μου λέει, ήταν  σε μια μορφή όπως παλιότερα. Τα τελευταία έξι χρόνια εμπλουτιζόταν με περισσότερες φάσεις πλατείας, ενώ φέτος είχε μόνο μια μέρα κάτι που δεν έφερε τον κόσμο σε επαφή με τα πληρώματα, δεν έκανε την καρδιά της πόλης να λειτουργήσει στους ρυθμούς της αποκριάς, όσο θα έπρεπε. Είχε αρκετές περιηγήσεις, αλλά μόνο μια φάση πλατείας και πλούσια σακούλα.

"Η σακούλα μας δυσκόλεψε λίγο" μου λέει. Τα πιο δύσκολα θέματα που κλήθηκαν να απαντήσουν αλλά απαντήσεις δεν βρήκαν είναι τα εξής δύο: Το θέμα που  έλεγε ποιός είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε έναν αρχαίο ιστορικό, τον αντίλαλο και την Πάτρα, στο οποίο η απάντηση ήταν ο Άλκης Στέας, αλλά κανείς δεν κατάλαβε γιατί,  πέραν του ότι ο Στέας  εξέδιδε στη Θεσσαολονίκη μια εφημερίδα που λεγόταν  Ηχώ, και το θέμα με μια μικρή αγγελία "ενοικιάζω την πεθερά μου εις μουσείον,  θηριοτροφείον ή και ιππόδρομον" που βρικόσταν στην 16 σελίδα μιας εφημερίδας την οποία καλούνταν να προσκομίσουν, θέμα που μάλλον δεν έλυσε κανείς.

Το πλήρωμα έχει ξαναβρεί τον θησαυρό άλλες δύο φορές, αλλά την μία λόγω εμπλοκής και λαθώς της επιτροπής,  αποφάσισε να το παραδώσει σε άλλο πλήρωμα.

"Ο κρυμμένος Θησαυρός είναι μια αυτοτελής φάση, σε  όλα τα άλλα μαζεύουμε βαθμούς για τη γενική βαθμολογία. Στον θησαυρό ξεκινάμε όλα τα γκρουπ από το μηδέν ταυτόχρονα και  κερδίζει όποιος τον βρει πρώτος." μου λέει.

Στο παιχνίδι από τα 120 πληρώματα  που είναι στην πατρέλαση λαμβάνουν μέρος τα 80, αριθμός αρκετά ικανοποιητικός.

Από κάθε πλήρωμα, λαμβάνουν μέρος οι πυρήνες, περί τα 15 με 20 άτομα αλλά μπορεί και παραπάνω, από κάθε πλήρωμα.

Ωστόσο τα πληρώματα που κάθε φορά κυνηγάνε συστηματικά τον θησαυρό, είναι περίπου 20 και βεβαίως έχουν μεταξύ τους μεγάλο συναγωνισμό.

Όσο για το φετινό καρναβάλι; "Είναι πολύ μικρό, αλλά αυτό δεν νομίζω ότι αποτελεί διακιολογία για να αφεθεί στον αυτόματο πιλότο. Γαιτί αυτό έγινε φέτος. Επελέγησαν οι δράσεις που πάνε κάθε φορά μόνες τους σαν να βρίσκονται στον αυτόματο πιλότο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις