Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία της Ισπανίας το σκάκι

Υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία της Ισπαν...

Εγκρίθηκε από τη βουλή

Υποχρεωτικό μάθημα θα είναι στα σχολεία της Ισπανίας το σκάκι. Τα μέλη του ισπανικού κοινοβουλίου συμφώνησαν ομόφωνα το σκάκι να ενταχθεί στο πρόγραμμα μαθημάτων.

Συγκεκριμένα οι πολιτικοί ενήργησαν μετά από σύσταση της Επιτροπής του Κογκρέσου Παιδείας «να ζητήσει από την κυβέρνηση να γίνει το σκάκι υποχρεωτικό μάθημα». 

Ο σοσιαλιστής εκπρόσωπος, Πάμπλο Μαρτίν, ο οποίος παρουσίασε την πρόταση είπε πως «το εκπαιδευτικό σκάκι, μεταξύ άλλων αυξάνει τις στρατηγικές ικανότητες, τη μνήμη, σε μαθαίνει πώς να παίρνεις αποφάσεις υπό πίεση, αυξάνει τη συγκέντρωση ενώ ταυτόχρονα το κόστος είναι πολύ χαμηλό» και συνέχισε: «Σε πολλά από τα γυμνάσια στις ΗΠΑ το μάθημα της μουσικής είναι υποχρεωτικό ή προτεινόμενο, έτσι και εμείς μπορούμε να αφήσουμε για λίγο τα βιβλία και να εισαγάγουμε το σκάκι στο εκπαιδευτικό σύστημά μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από έρευνα που έγινε στα πανεπιστήμια Girona και Lleida προέκυψε πως οι μαθητές που μαθαίνουν σκάκι στο σχολείο αναπτύσσουν πολυεπίπεδη ευφυΐα και βελτιώνονται οι βαθμοί τους στα μαθηματικά και την ανάγνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις