Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Η διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης οδηγεί στην ανάγκη ανανέωσης σε όλα τα κόμματα

Η διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρν...

Του Ηρακλή Ρούπα

Σαφείς αιχμές διατυπώνει ο υποψήφιος βουλυετής του ΠΑΣΟΚ Ηρακλής Ρούπας για τη διαπραγματευτική στρατηγική των προηγούμενων κυβερνήσεων και δεν διστάζει να παραδεχτεί ότι η νέα κυβέρνηση έδειξε κάτι διαφορετικό. Μάλιστα, προχωράει στην εκτίμηση ότι ήρθε ή ώρα για ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού όλων των κομμάτων. Το άρθρο του έχει ως εξής:

Κάθε πολιτικά και σκεπτόμενο άτομο πρέπει να αναγνωρίσει πως στην παρούσα φάση η Κυβέρνηση έδειξε το κάτι διαφορετικό ως προς την στρατηγική της διαπραγμάτευσης. Παρά το γεγονός ότι ανήκω σε άλλο πολιτικό χώρο πρέπει επίσης να επισημάνω πως αυτή η διαφοροποίηση στον τρόπο που πολιτεύεται η Κυβέρνηση θα βοηθήσει στην "υποχρεωτική" και ουσιαστική ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού και του τρόπου πολιτεύεσθαι ΟΛΩΝ των κομμάτων. Ειδικά εκείνων που παρασυρμένα από τον διαχρονικό κυβερνητισμό τους έχασαν τις εξελίξεις των καιρών. Εκτιμώ πως θα βρεθεί συμβιβαστική λύση την Δευτέρα. Όμως δεν πρέπει να παρασυρθούμε πιστεύοντας ότι από την στιγμή εκείνη και μετά τα πράγματα θα αλλάξουν.

Δυστυχώς τα δύσκολα έρχονται άμεσα προκειμένου - αν κερδίσουμε χρόνο - να καταστεί δυνατή η εξισορρόπηση της οικονομίας, η σταθεροποίηση των τραπεζών όταν ταυτόχρονα θα πρέπει να στηριχθούν άμεσα οι οικονομικά ευπαθέστερες ομάδες. Ας μην περνάει από το μυαλό κανενός ότι η πιθανότητα ""δραχμής" θα ήταν προτιμότερη από αυτό που βιώνουμε σήμερα. Αρκεί να ενημερωνόμαστε συχνά για το τι συμβαίνει σε χώρες που χρεοκόπησαν, ή ακόμα πόσους νεκρούς είχε η Αργεντινή κατά την πρώτη της χρεοκοπία. Τα οφέλη από επιτυχία των διαπραγματεύσεων θα είναι πολλαπλά.

Τελικά μεγάλο μέρος ευθύνης για την σημερινή κατάσταση δεν φέρει το "μνημόνιο" αλλά οι "απαίδευτοι" πολιτικοί που νομοθετούσαν στο πόδι ή εν μέσω κρίσης εξακολουθούσαν να "βολεύουν" ο ένας τον άλλο. Πολλά τα λάθη σε προηγούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις. Ακόμα περισσότερα στον τρόπο υλοποίησης των. Δεν αρκεί όμως η κριτική από τους νέους υπουργούς. Πρέπει να αποδείξουν ότι είναι "διαφορετικοί". Ο χρόνος αναμονής όμως είναι λίγος ενώ η μέχρι σήμερα πολιτεία τους δείχνει πως έχουν ανακληθεί πολλά από τα όσα είχαν υποσχεθεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις