Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε ποιες πόλεις θα χιονίσει τις επόμενες ώρες στη Δυτική Ελλάδα – Σε εξέλιξη η επέλαση του χιονιά

Σε ποιες πόλεις θα χιονίσει τις επόμενες...

Μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας

Η επέλαση του πανελλαδικού χιονιά που ξεκίνησε τη νύχτα συνεχίζεται με τα χιόνια να κινούνται όλο και νοτιότερα. Αυτή την ώρα χιονίζει σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψει των μετεωρολόγων αργότερα θα χιονίσει στην Καλαμπάκα, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στον Βόλο, στη Λαμία, στο Καρπενήσι, στην Άμφισσα, στο Γαλαξίδι, στην Αράχωβα, στη Λιβαδειά, στη Θήβα, στην Κύμη.

Ενώ και στην Πελοπόννησο περιμένουμε να χιονίσει αργότερα στο Αίγιο, στην Τρίπολη, στα Καλάβρυτα, στη Νεμεά, στην Κόρινθο, στο Άργος, στη Σπάρτη, και το Λεωνίδιο.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο και ιδιαίτερα στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις και θα έχουν ένταση 7 με 9 μποφόρ, τοπικά 10 ακόμη και 11 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές - βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ, τοπικά εως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -8 εως 4 βαθμούς, στα κεντρικά από -2 εως 11 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 5 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανά να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα. Χιόνια θα πέσουν από το μεσημέρι στα βουνά, στην Πάρνηθα, στον Κιθαιρώνα, στα Γεράνια και αργότερα στην Πεντέλη και στον Υμηττό. Το απόγευμα χιόνια θα πέσουν στα δυτικά και βόρεια προάστια ξεκινώντας από την Φυλή, τη Χασιά δηλαδή και μετά στα Βίλια όπου εκεί περιμένουμε πυκνό χιόνι. Στη συνέχεια θα χιονίσει στον Άγιο Στέφανο, στο Γραμματικό, στο Βαρνάβα, στο Καπανδρίτι και μέσα στη νύχτα τα χιόνια θα κατηφορίσουν προς την Κηφισιά και θα φτάσουν μέχρι το Μαρούσι.

Από την Αττική οδό και πάνω περιμένουμε χιονοστρώσεις. Νοτιότερα και ειδικά στο κέντρο της Αθηνας θα έχουμε χιονοπτώσεις, ιδιαίτερα στις γύρω ορεινές περιοχές όπως είναι η Καισαριανή, ο Βύρωνας, ο Καρέας, η Πετρούπολη, ο Κορυδαλλός και το Αιγάλεω αλλά δεν πρόκειται να το στρώσει στον στενό αστικό ιστό της πρωτεύουσας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 4 με 5 μποφόρ και σιγά σιγά θα φτάσουν τα 6 με 8 μποφόρ και τη νύχτα τοπικά τα 9 μποφόρ. Ο υδράργυρος σε πτώση θα κυμανθεί από 4 εως 10 βαθμούς κελσίου από το απόγευμα και το βράδυ όμως η θερμοκρασία δε θα ξεπερνά τους 2 με 3 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη χιονίζει από το πρωί ακόμη και στην παραλία της πόλης, στον Λευκό Πύργο δηλαδή.

Περισσότερες χιονοπτώσεις περιμένουμε στα ανατολικά του νομού προς τη Χαλκιδική όπου εκεί θα έχουμε και σημαντικές χιονοστρώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ ενώ το απόγευμα θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1εναν εως 3 βαθμούς κελσίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάτρα: Η...βαρυχειμωνιά...ξανάρχεται!Ραγδαία επιδείνωση απο το βράδυ - Προβλέψεις για χιόνια αύριο

Δυτική Ελλάδα:Νέο ΕΚΤΑΚΤΟ δελτίο της ΕΜΥ - Πολικές θερμοκρασίες, βροχές και θυελλώδεις άνεμοι

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις