Η μαγειρική σόδα μεγιστοποιεί την παραγωγή δύναμης και παρατείνει τον χρόνο, έως την εξάντληση
Πρόκειται για ένα αλκαλικό άλας που καθυστερεί τη μυϊκή κόπωση, εξουδετερώνοντας την περίσσεια των κατιόντων Η+ (ένδο-κυτταρική οξέωση), λόγω συσσώρευσης γαλακτικού οξέος, μεγιστοποιώντας έτσι την παραγωγή δύναμης και παρατείνοντας το χρόνο, έως την εξάντληση.
Σε ποια αθλήματα φαίνεται να βοηθά :
• Σε αθλήματα υψηλής έντασης που διαρκούν (1min-7min) – τρέξιμο (100m-400m),κολύμβηση (100m-400m)
• Σε αθλήματα αυξημένης έντασης που διαρκούν από 30min έως 60min – κυρίωςsports ταχύτητας και δύναμης
• Σε αθλήματα που περιλαμβάνουν μικρά χρονικά διαστήματα, μέγιστης δύναμης και ταχύτητας, ενώ μεσολαβούν μικρά διαλείμματα ανάπαυσης – επαναλαμβανόμενα ποδηλατικά sprint
• Σε αθλήματα παρατεταμένης διαλειμματικής άσκησης – (ποδόσφαιρο, basket
) Σύσταση δοσολογίας : 300 mg / kg σωματικού βάρους, περίπου 90 min, πριν από την άσκηση Παρενέργειες : γαστρεντερικές διαταραχές
Με την συνεργασία του Μακρυλλου Μιχάλης-Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Πηγή:life2day.gr
Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr