Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο πατρινός Executive Chef που διαπρέπει σε Ελλάδα και εξωτερικό - Εχει σερβίρει και την Μέρκελ! - ΦΩΤΟ

Ο πατρινός Executive Chef που διαπρέπει ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Δεκάδες διακρίσεις και "ασήκωτο" βιογραφικό

Ο Chef Θωμάς Λαζανάς γεννήθηκε στην Πάτρα. Η καταγωγή του είναι από τη Ζήρια Αχαΐας ένα χωριό μεταξύ Πάτρας και Αιγίου όπου και διαμένει τα τελευταία χρόνια. To πρώτο  του ερέθισμα με τη μαγειρική έρχεται από την μητέρα του που είδη εργαζόταν  σε ξενοδοχειακή μονάδα ως μαγείρισσα στην κρύα κουζίνα, και το δεύτερο ερέθισμα έρχεται όταν τον καλεί  η μητέρα του μέσω του Γάλλου Chef να βοηθήσει σε μια μεγάλη γιορτή του ξενοδοχείου για μια εβδομάδα.

Ηταν στην τελευταία τάξη του λυκείου όταν ο Chef του ανακοίνωσε  ότι είναι ευχαριστημένος από την απόδοση του και ότι είναι πολύ εργατικός υπάκουος και φιλομαθής. Και ότι αν συνεχίσει σε αυτό το επάγγελμα ίσως κάποια στιγμή γίνει και αυτός chef , και εκεί κόλλησε το μικρόβιο, αναθεωρεί τα πάντα και σκέφτεται πως θα γίνει Αρχιμάγειρας.

ΦΩΤΟ: 1. Με τον πρόεδρο ΕΦΕΤ Νίκο Κατσαρό , 2. Κερνάμε Ελλάδα Αμαλιάδα - Υποδοχή και κέρασμα του Πέτρου Τατούλη , 3. Sushi time hotel caravel Zakynthos , 4. Airport El. Venizelos αναχώρηση για Βρυξέλλες

Ποιος είναι ο Θωμάς Λαζανάς

Είναι ο εκπρόσωπος Αχαΐας Ηλείας  του Chef’s club Greece (Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος).

Mέλος της Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Μέλος της WACS (παγκόσμια ομάδα Αρχιμαγείρων)

Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου διευθυντών τροφίμων & ποτών επισιτιστικών τμημάτων Ελλάδος ( Food and Beverage Managers Association of Greece)

Έχει πιστοποιηθεί ως Executive Chef  από την ACTA τεχνοβλαστός  Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Διπλωματούχος Μαγειρικής Τέχνης από τη σχολή CHEF  D’OEUVRE

Δίπλωμα Διευθυντή Τροφίμων & Ποτών F&B Management ( Food &Beverage Management). από τη σχολή CHEF  D’OEUVRE

Έχει πιστοποιηθεί ως επικεφαλής  Επιθεωρητής Ασφάλειας Τροφίμων ISO22000 & HACCP από την TUV AUSTRIA HELLAS

Έχει παρακολουθήσει τα σεμινάρια Haccp και ασφάλεια τροφίμων από  ΕΥΡΩΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ

Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής του  ΕΦΕΤ (σεμινάρια Ασφάλειας τροφίμων συνεργάζεται και πραγματοποιεί σεμινάρια στο ΚΕΚ Ολυμπιακή Εκπαιδευτική).

Είναι εκπρόσωπος της πανελλήνιας ομοσπονδίας εστιατορικών και συναφών επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε) πιστοποίησης ειδικού σήματος ποιότητας Ελληνικής κουζίνας από τον ΕΟΤ .

Έχει πιστοποιηθεί από τον ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ ως διασώστης για την παροχή Πρώτων Βοηθειών στον εργασιακό & εκπαιδευτικό χώρο.

Με δεκαετή προϋπηρεσία ως εκπαιδευτικός των ειδικοτήτων  Μαγειρικής, Αρτοποιίας &  Ζαχαροπλαστικής  Τέχνης  σε Δημόσια &  Ιδιωτικά ΙΕΚ, ΚΕΚ, όπως  (ΣΧΟΛΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΣΑΝΤΑ, Δ. ΙΕΚ ΠΑΤΡΑΣ, ΙΕΚ ΟΑΕΔ ΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, ΙΕΚ ΒΕΡΓΗ, ΣΟΦΡΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΑΤΡΑΣ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ, & ΚΕΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ)

Είναι επίσης Επιτηρητής, εξεταστής και βαθμολογητής του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (πιστοποίηση απόφοιτων ιδιωτικών και δημοσίων ΙΕΚ Πελοποννήσου Δ. Ελλάδος και Ιωνίων Νήσων)

Με   εικοσαετή πείρα ως Executive Chef   σε εστιατόρια & ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα, αλλά και ως F&B Manager   &  Responsible  for  HACCP, τα τελευταία δυο χρόνια εργάστηκε στο Tsilivi Beach Hotel & Suites Pallas & Thalasso Gourmand Restaurant &  Consulting Chef  σε ακόμα τρία  Ξενοδοχεία στη Ζάκυνθο, έχει εργαστεί  Ως Head Chef σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες όπως το Caravel hotel Zante, Dionysos Hotel Rhodes, Ex. Chef  Euroxenia Hotels Rhodes, Sirines Beach Hotel Samos , Victoria Rhodes , Florida Blue Bay Ψαθόπυργος Πατρών, Club Med Σκαφιδιά Πύργου, και Αίγιο.

Γαστρονομικός Σύμβουλος & Συνεργάτης της  MAKRO Πάτρας

Ex. Chef του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού, τωνφεστιβάλ ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ, φεστιβάλ μελιού και προϊόντων Μέλισσας ΣΕΦ Αθήνα.

Είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε ένα Ευρωπαϊκό φεστιβάλ γαστρονομίας (Ευρωπαϊκή Συνάντηση Γεύσεων όπου πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα Στάδιο Δ. Τόφαλος Απρίλιος 2014)ένα φεστιβάλ που του εμπιστεύτηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού και του άφησε εν λευκώ να δημιουργήσει το concept αλλά και να ενώσει ψυχή και σώματι φορείς όπως περιφέρεια δήμους επιμελητήρια συλλόγους συντεχνίες σωματεία, και μια πλειάδα chef από όλη την Ελλάδα.

Δημιουργός του πολυσυζητημένου και επιτυχημένου gastronomy event  Εξήντα Χρόνια Πολεμική Αεροπορία (ΑΡΑΞΟΣ 117 Πτέρυγα μάχης )

ΦΩΤΟ: 1. με την κόρη του ,2. το team hotel Caravel , 4. με chef του προέδρου της Δημοκρατίας Θανάση Σκούρα και με μαθητές του

ΦΩΤΟ: 1. Kων/νος Τσαβάρας υφ. πολιτισμού - υποχοχή 2. Φεστιβάλ - Κερνάμε Ελλάδα, Αμαλιάδα, 3. με τους σεφ του ευρωκοινοβουλίου 4. με δήμαρχο Πάτρας  Γιάννη Δημαρά - Θέμα διατροφή αστέγων , αναμνηστική φωτό πλατεία Όλγας, πριν φεστιβάλ ευρωπαϊκή συνάντηση γεύσεων - οι κουζίνες τις Ευρώπης (στάδιο Τόφαλος)

Ο Θωμάς είναι ο Αχαιός Chef, και πρόσφατα, μαζί με 30 συναδέλφους της Λέσχης Αρχιμαγείρων από όλη την Ελλάδα, ταξίδεψαν στις Βρυξέλλες μαγείρεψαν και παρουσίασαν την Ελληνική κουζίνα στην ευρωβουλή καλεσμένοι από τον Ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη.

1. με πρόεδρο ΕΦΕΤ Νίκο Κατσαρό 2. υποδοχή της Αν. Γκερέκου στην Εκθεση HORECA υφ. τουρισμού πολιτισμού, 3. και 4. τιμώμενος δήμος Μαραθώνα 6 φεστιβάλ μελιού Στάδιο ΣΕΦ Αθήνα υποδοχή - κέρασμα και μαγείρεμα με προιόντα του δήμου (επικεφαλής σεφ και πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής Θωμάς Λαζανάς) 5. με τους πρόξενους Σλοβακίας απο αριστερά, Ambassador Peter Michalko,  δεξιά πρόξενος γραφείο Πάτρας Φαίδων Κουνινιώτης (στην Καλαμάτα ομιλιτής σε θέμα καινοτομία Γαστροτουρισμός στη Μεσσηνία)

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις