Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ήρθε η Charlie Hebdo στην Πάτρα και έχει γίνει ανάρπαστη- Πολλές οι κρατήσεις από τον κόσμο για το συλλεκτικό πλέον νέο φύλλο

Ήρθε η Charlie Hebdo στην Πάτρα και έχει...
Μαρτάτος Tάκης

Tο ενδιαφέρον του κοινού παραμένει τεράστιο για το σατιρικό περιοδικό

Βίαιες διαμαρτυρίες έχουν σημειωθεί σε μέρη ανά τον κόσμο για το νέο μετά την τρομοκρατική επίθεση, φύλλο της Γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo που κυκλοφόρησε πριν από μία εβδομάδα και έγινε στην κυριολεξία ανάρπαστο.

Όπως μεταδίδει το CNN, παρότι υπήρξαν και ειρηνικές διαμαρτυρίες και διαφωνίες για το εξώφυλλο του που είχε τον προφήτη Μωάμεθ να δακρύζει υπό τον τίτλο «όλα συγχωρούνται», σε κάποιες περιπτώσεις όπως στην Αφρική ή την Μέση Ανατολή παρατηρήθηκαν αψιμαχίες και συγκρούσεις στους δρόμους μεταξύ φανατικών Μουσουλμάνων και αστυνομικών.

Τα πιο αιματηρά επεισόδια βίας συνέβησαν στην Αφρικανική χώρα της Δημοκρατίας του Νίγηρα όπου λέγεται ότι τουλάχιστον 10 άτομα έχασαν τη ζωή τους ενώ εκκλησίες και σπίτια καταστράφηκαν. Επίσης τραυματίστηκαν δεκάδες άτομα (τα ξένα ρεπορτάζ μιλούν για 173 άτομα) στην πρωτεύουσα Νιαμέι. Επίσης και στο Καράτσι στο Πακιστάν οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να διαλύσουν αγριεμένα πλήθη.

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, το συλλεκτικής αξίας τεύχος του Charlie Hebdo ήρθε και στην Ελλάδα και στην Πάτρα κι όπως ανέφερε η Νίκη Αθανασοπούλου του The Newsstand, στην οδό Αγίου Ανδρέου κοντά στην Τριών Συμμάχων, το ενδιαφέρον του κοινού παραμένει τεράστιο για το σατιρικό περιοδικό/εφημερίδα που πριν από δεκαπέντε μέρες δέχτηκε τρομοκρατική επίθεση από τζιχαντιστές, στο Παρίσι με πάνω από 12 θύματα που ήταν συντάκτες της εφημερίδας.

Οι κρατήσεις για την εφημερίδα που είναι γεμάτη από σκίτσα και κείμενα, γραμμένα βέβαια όλα στα γαλλικά, ξεπερνούν ήδη τις εξήντα ενώ ήδη έχουν πουληθεί περισσότερα από 15 αντίτυπα.

Η αλήθεια είναι ότι λόγω της τεράστιας ζήτησης της εφημερίδας, τα αντίτυπα έρχονται και διανέμονται στην Αθήνα και τα υπόλοιπα μέρη του ξένου Τύπου στην Ελλάδα, όχι μαζικά αλλά ένας συγκεκριμένος αριθμός κάθε φορά. Έτσι όσοι έχουν κράτηση θα χρειαστεί να περιμένουν με τη σειρά τους, λίγες μέρες για να πάρουν στα χέρια τους την Charlie Hebdo.

Υπολογίζεται ότι όλο το προηγούμενο διάστημα πουλήθηκαν πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα σε Γαλλία και τις υπόλοιπες χώρες.

Η τιμή της εφημερίδας στην Ελλάδα είναι 4 ευρώ και 95 λεπτά.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις