Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ανέβηκε το καρναβαλικό θερμόμετρο το πρωί του Σαββάτου - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ανέβηκε το καρναβαλικό θερμόμετρο...

Πλήθος κόσμου στις εκδηλώσεις ενόψει της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2015

Με σύμμαχο τον  καιρό  του Καρναβάλου και έναν  ζεστό  ήλιο  να  φωτίζει  με τον καλύτερο τρόπο τις δράσεις της  Κοινωφελούς Επιχείρησης  του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», ανέβηκε το καρναβαλικό θερμόμετρο το πρωί του Σαββάτου δίνοντας  στην Πάτρα γιορτινή ατμόσφαιρα.

Μια διαρκής κίνηση, φωτεινά χαμόγελα για μικρούς και μεγάλους, κέφι και ζωντάνια και μια έντονη δόση αισιοδοξίας και ελπίδας που όλοι έχουμε ανάγκη, θέρμαναν τις καρδιές μας και πρόσφεραν στιγμές ανεμελιάς και χαράς.

Από νωρίς το πρωί ο Τελάλης με το μουσικό άρμα μετέδιδαν το χαρμόσυνο άγγελμα της έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2015 καλώντας τους Πατρινούς να δώσουν «παρών» στην Τελετή Έναρξης και στις βραδινές δράσεις. Με αφετηρία την πλατεία Αγ. Γεωργίου και το Ρωμαϊκό Ωδείο πραγματοποιήθηκε πομπή καρναβαλιστών, μεταμφιεσμένων μελών της ποδηλατικής κοινότητας «Πιάνω τη Ζωή απ΄ το Τιμόνι» με τα ποδήλατά τους και μελών της Γνωμοδοτικής Επιτροπής, με κατεύθυνση το Δημαρχείο της Πάτρας, αναστατώνοντας ευχάριστα τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Το Δημαρχείο συντονίστηκε σε καρναβαλικούς ρυθμούς με την  παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου στον  Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη. Εκεί θα παραμείνει αναρτημένο μέχρι τη λήξη των καρναβαλικών εκδηλώσεων, στις 22 Φεβρουαρίου.

Μέσα σε χαρούμενο και γιορτινό κλίμα, η  Μπάντα του Δήμου  παιάνιζε  τα γνωστά αποκριάτικα τραγούδια και καρναβαλικά εμβατήρια και ο Δήμαρχος, ο  Πρόεδρος  της Κοινωφελούς, τα μέλη του Δ.Σ. και της Γνωμοδοτικής Επιτροπής και οι  πέντε σύλλογοι των σοκολατοριχτών («Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες»)  επιδόθηκαν  στο καθιερωμένο γλυκό έθιμο του σοκολατοπόλεμου.

Ακολούθησε στην πλατεία Γεωργίου Α΄ δρώμενο από τα Παιδικά Τμήματα του Χορευτικού του Δήμου Πατρέων με περισσότερα από 300 παιδιά να παρουσιάσουν παραδοσιακά δρώμενα, παραδοσιακούς χορούς και αποκριάτικους χορούς από όλη την Ελλάδα αναβιώνοντας με ελεύθερη προσαρμογή τον μύθο του Μεγαλέξανδρου και του καταραμένου Φιδιού. Μαζί με τα παιδιά  του Χορευτικού του Δήμου, ενώθηκαν στη γιορτινή χορευτική έκφραση και μικροί που βρέθηκαν στην πλατεία.

Το μεγάλο ραντεβού δόθηκε για τις 7μμ, όπου θα αρχίσουν οι απογευματινές δράσεις στην πλατεία Γεωργίου Α΄ με την εμφάνιση των  σχολών  χορού της Πάτρας, την μικρή καρναβαλική παρέλαση με εκκίνηση από την πλατεία Βουδ και προορισμό την πλατεία Γεωργίου, το τελετουργικό της επίσημης έναρξης του Πατρινού Καρναβαλιού 2015 από τον Δήμαρχο Πατρέων, τη συναυλία της μπάντας των Πατρινών καλλιτεχνών «Επί Σκηνής» και το πάρτυ με djs που θα ακολουθήσει.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις