Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015

/

Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα: «Αναφαίρετο το δικαίωμα των πολιτών στη δημόσια Υγεία»

Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα: «Αναφαί...

Η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΔΗΣΟ στην κοπή της πίτας των εργαζομένων του "Αγ. Ανδρέα"

«H διασφάλιση της προαγωγής της υγείας με την παροχή ποιοτικής φροντίδας με σεβασμό στα δικαιώματα και την ιδιαιτερότητα του κάθε ασθενή, αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των πολιτών. Δυστυχώς, η κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστο τον τομέα της υγείας, αλλά και τις νοσοκομειακές μονάδες που δέχτηκαν ισχυρό πλήγμα στη λειτουργία τους».

Αυτή είναι η θέση της Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα υποψήφιας Βουλευτή Αχαΐας με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με αφορμή την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Σωματείου εργαζομένων στο Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», στην οποία και παρέστη το πρωί της Παρασκευής.

Η κα Γεωργακοπούλου- Μπάστα, τονίζει πως το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών είναι υπέρμαχος των βελτιώσεων που θα πρέπει να γίνουν στις κρατικές δομές, με σκοπό την παροχή ενός δημόσιου συστήματος υγείας που θα καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών, τόσο στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, όσο και στη νοσοκομειακή.

Η υποψήφια βουλευτής Αχαΐας, επισημαίνει παράλληλα και τα προβλήματα των νοσοκομειακών μονάδων που λειτουργούν στην Πάτρα. Ενδεικτικά, εστιάζει στο κτιριακό ζήτημα του Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το 7οροφο κεντρικό κτίριο του νοσοκομείου, ενώ υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών γεννήθηκε πάνω σε αξίες, όπως αυτή, της δημόσιας δωρεάν υγείας και της ίσης πρόσβασης των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας. Η κρίση οδήγησε και τον τομέα της υγείας σε τέλμα.

Η εύρυθμη λειτουργία, κυρίως, των νοσοκομειακών μας μονάδων έχει εναποτεθεί στο φιλότιμο του προσωπικού, ιατρικού, διοικητικού και νοσηλευτικού. Εμείς, λέμε ότι απαιτούνται βαθιές τομές, δηλαδή, ποιοτικές αλλαγές κι όχι άλλα ποσοτικά μέτρα.

Όπως για παράδειγμα η ηλεκτρονική συνταγογράφηση – που γλύτωσε μέσα σε δύο χρόνια από όλους μας, συνολικά, χρήματα περισσότερα από ένα ΕΝΦΙΑ!» καταλήγει.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Εκλογές 2015