Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γιγαντώνεται το κίνημα δωρεάς μαλλιών για τα παιδιά που πάσχουν απο καρκίνο-Έτοιμος ο πρώτος οργανισμός στην Ελλάδα-Ποιοι ΑΧΑΙΟΙ συμμετέχουν

Γιγαντώνεται το κίνημα δωρεάς μαλλιών γι...

Δείτε πως μπορείτε να να δωρίσετε τα κομμένα σας μαλλιά

Εσείς γνωρίζατε ότι μπορείτε να δωρίσετε τα κομμένα σας μαλλιά για να βοηθήσετε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, κι έχουν χάσει τα δικά τους;

Εμείς όχι, και για την ακρίβεια και να το γνωρίζαμε δεν θα μπορούσαμε μέχρι πολύ πρόσφατα να το κάνουμε αν δεν υπήρχε η Μελίνα Κωνσταντινίδη, η 24χρονη που μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο κατέφερε να οργανώσει από το μηδέν τον πρώτο και μοναδικό οργανισμό Δωρεάς Μαλλιών της Ελλάδας.

Σήμερα, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν ήδη δωρίσει τα μαλλιά τους, δεκάδες κομμωτήρια σε όλη τη χώρα συνεργάζονται γι' αυτό το σκοπό, ενώ έχει βρεθεί και η ελληνική εταιρεία που αφιλοκερδώς θα φτιάχνει και θα στέλνει τις περούκες στα παιδιά που τις έχουν ανάγκη.

Η καμπάνια "Δωρεάς Μαλλιών για παιδιά με καρκίνο" είναι μια εθελοντική κίνηση με σκοπό να δωρίζονται περούκες σε παιδιά που χάνουν τα μαλλιά τους κατά τις χημειοθεραπείες, ή από αλωπεκία.

Μόλις ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες που καθυστερούν το "Donate Hair- Donate Love" θα είναι ο πρώτος επίσημος ελληνικός Οργανισμός Δωρεάς Μαλλιών για παιδιά με καρκίνο.

Ο καρκίνος βρίσκεται παντού δίπλα μας. Δεν μπορείς να κλείνεις τα μάτια, και το να κρύβεις το πρόβλημα δεν σημαίνει πως βρήκες την λύση. Πρέπει να προσπαθείς να βοηθήσεις όπως και όσο μπορείς. "Η διαδικασία της δωρεάς μαλλιών είναι ένας τρόπος να δείξουμε στα παιδιά πως ό,τι χάνεις μπορείς να το ξαναποκτήσεις. Είτε αυτό είναι μαλλιά, είτε υγεία, είτε ακόμα και ελπίδα. Ευτυχώς, κρίνοντας από την ανταπόκριση του κόσμου στη δωρεά, είναι πάρα πολλοί ακόμα που βλέπουν έτσι τα πράγματα" λέει στη lifo.gr η συντονίστρια του προγράμματος στην Ελλάδα Μελίνα Κωνσταντινίδη.

Το κόστος μια φυσικής περούκας καλής ποιότητας κοστίζει από 1000 μέχρι 1400 ευρώ. Η περούκα που θα προσφέρουμε δωρεάν στα παιδιά κοστίζει 1000 περίπου ευρώ.

Για να μπορέσει κάποιος να γίνει δωρητής θα πρέπει να έχει φυσικό χρώμα μαλλιών και η δωρεά να είναι από είκοσι εκατοστά και πάνω. 
Μπορεί να κουρευτεί στα συνεργαζόμενα κομμωτήρια δωρεάν (δυο εκ των οποίων βρίσκονται στο ΑΙΓΙΟ), ή όπου αλλού θέλει μόνος του και να μας στείλει τα μαλλιά έπειτα. 
Όλες οι κοτσίδες συγκεντρώνονται σε ειδικά κουτιά στα κομμωτήρια, και μόλις ολοκληρώσουμε τις νομικές διαδικασίες θα είμαστε έτοιμοι να τις παραλάβουμε και να τις στείλουμε στην εταιρία που θα φτιάξει τις περούκες. ρόκειται για μία ελληνική κλινική μαλλιών που θα προσφέρει αφιλοκερδώς τη δημιουργία αλλά και την παράδοση των περουκών.

Μια περούκα χρειάζεται 160 με 200 γραμμάτια μαλλιά για φτιαχτεί. Περίπου δύο με τρεις κοτσίδες, δηλαδή, ανάλογα με το πάχος τους. Στόχος μας είναι να κάνουμε πέντε περίπου περούκες το μήνα. Όλα τα μαλλιά θα περάσουν από έλεγχο και θα διαχωριστούν ανά χρώμα και μήκος. Έτσι, όταν θα τα έχουμε μπροστά μας θα μπορούμε και να ορίσουμε με σιγουριά πόσες περούκες μπορούμε να κάνουμε. Δεν θα χρησιμοποιηθούν όλες οι κοτσίδες μαζί. Μία κοτσίδα από ξανθά σγουρά μαλλιά θα χρησιμοποιηθεί μόλις βρεθεί ένα παιδάκι που είχε ξανθά σγουρά μαλλιά, κ.ο.κ

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια και για το πώς μπορείτε να δωρίσετε κι εσείς τα μαλλιά σας εδώ.

Αν είστε ιδιοκτήτης κομμωτηρίου και θέλετε να συμμετέχετε στην προσπάθεια συμπληρώστε την αίτηση εδώ.

*Πηγή στοιχείων και φωτογραφιών:

lifo.gr & donaithair.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις