Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Αχαΐα: Ο πάγος "έκαψε" τις καλλιέργειες αλλά ο ΕΛΓΑ δεν δίνει σε όλους αποζημιώσεις

Δυτική Αχαΐα: Ο πάγος "έκαψε" ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Καταστροφική η κακοκαιρία των αρχών Ιανουαρίου

Σε δεινή θέση έχουν περιέλθει αγρότες της Δυτικής Αχαΐας μετά τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσε ο πάγος και οι δυνατοί άνεμοι που εκδηλώθηκαν στην περιοχή στις αρχές Ιανουαρίου.

Τόσο οι θυελλώδεις άνεμοι που κατά τόπους ξεπερνούσαν τα δέκα (10) μποφόρ όσο και ο  ισχυρός παρατεταμένος παγετός που  έφθασε στους μείον επτά (-7) βαθμούς κελσίου κατέστρεψαν σχεδόν τα πάντα στην ευρύτερη περιοχή.

Υπαίθριες καλλιέργειες όπως πατάτες, αλλά και καλλιέργειες θερμοκηπίου (φράουλες, μαρούλια, κ.α.) υπέστησαν μεγάλες καταστροφές, ωστόσο  ο ΕΛΓΑ δεν καλύπτει σε επίπεδο αποζημιώσεις όλους τους παραγωγούς, καθώς υπάρχει χρονικός περιορισμός στην κάλυψη καταστροφών από πάγο, ο οποίος λήγει στις 31 - 12.

Το πρόβλημα εντοπίζεται στις υπαίθριες καλλιέργειες. Ο ΕΛΓΑ από τις 31 - 12 και για κάποιους μήνες δεν καλύπτει τις καταστροφές από τον πάγο.

Το θέμα θίγει μιλώντας στο thebest.gr o Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αχαΐας Σάκης Μαυρόγιαννης, ο οποίος χαρακτηρίζει απαράδεκτο το γεγονός και τονίζει ότι η δημόσια διοίκηση έπρεπε να το είχε λύσει. "Αυτή η χώρα δεν σκέφτεται ποτέ την επόμενη μέρα" σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Οι καταστροφές έχουν λάβει μεγάλη έκταση και όπως έχει δηλώσει στο thebest.gr o Διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σαγαιίκων Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ο πάγος σε Δυτική Αχαΐα και Ηλεία "έκαψε" περίπου 2.500 στρέμματα καλλιεργειών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καταστροφή σε Δυτική Αχαΐα και Ηλεία - 2.500 στρέμματα καλλιεργειών "έκαψε" ο πάγος - Σε αδιέξοδο πολλοί παραγωγοί

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις