Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Τα κάλαντα της κρίσης - 20χρονοι αλλα ακόμη και ηλικιωμένοι "καλαντοφόροι"

Τα κάλαντα της κρίσης - 20χρονοι αλλα ακ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Τα λένε για να βγει ένα καλό μεροκάματο

Αυτό που στα αυτιά μας ακούγεται γλυκό, όπως τα κάλαντα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και κάποτε η αμοιβή ήταν επίσης ένα γλυκό, πλέον είναι μια τυπική αγοραπωλησία! Εκτός ιδιαίτερων και σπανίων περιπτώσεων που κανείς τις καταλαβαίνει, τα κάλαντα λέγονται για να βγει ένα καλό μεροκάματο. Κάλαντα στα γρήγορα και παντού για να μαζέψουμε ευρώ!

Στις μικρές ηλικίες κανείς το καταλαβαίνει. Είναι μικρά παιδιά, οι ψυχούλες τους αθώες και τα όποια χρήματα συγκεντρώσουν θα πάνει για ένα παιχνίδι. Και αυτό είναι όμορφο. Είναι στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Αυτό που δεν είναι στο πνεύμα, είναι τα κάλαντα για οινόπνευμα, για τσιγάρα, για tablet και η λυπηρή εκδοχή.. για ένα πιάτο φαγητό σε εκείνους που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. 

Κάπως έτσι βλέπει κανείς "μαντράχαλους" -με την έννοια της σωματικής διάπλασης και της ηλικίας- αλλα και ηλικιωμένους να λένε τα κάλαντα με το ζόρι, για να μαζέψουν ευρώ. Και το κρίμα είναι πως όταν ακούς τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα, θέλεις να το νοιώθει, να το πιστεύει, να χαμογελάει αυτός/η  που τραγουδά. Να τηρεί την παράδοση, ίσως να κρατάει και σμέρτα. Δεν πειράζει ακόμη κι αν τα μπερδεύει, αν είναι ένας πιτσρικάς 3 χρονών, ή ένα κοριτσάκι με κοτσίδες και μετα βίας χτυπά το τριγωνάκι. Αξία έχει να γίνεται στο πνεύμα των Χριστουγέννων και όχι για το χρήμα. Που η κρίση κατάντησε να συμβαίνει! Αποκλειστικά...

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις