Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πύργος: Ανάσα στην κίνηση, γκρίνια στην αγορά

Πύργος: Ανάσα στην κίνηση, γκρίνια στην αγορά

Τα μέτρα δήμου και τροχαίας Πύργου βελτίωσαν την κυκλοφορία αλλά...

Γκρίνια έχουν φέρει στην πόλη του Πύργου οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε ότι αφορά τα σημεία όπου παρατηρείται έντονο πρόβλημα με την παράνομη στάση και στάθμευση. Αντί να βεβαιωθούν τσουχτερά πρόστιμα σε μια δύσκολο οικονομικά εποχή, δήμος και Τροχαία Πύργου, συνεργάστηκαν ώστε να σταματήσει το φαινόμενο και η πόλη να ανασάνει κυκλοφοριακά. Όμως το γεγονός αυτό είχε δύο όψεις. Αυτούς που επικροτούν τις κινήσεις που έγιναν και εκείνους που ενοχλήθηκαν καθώς θεωρούν πως πλήττεται το κέντρο της αγοράς.

Τα εύκαμπτα κολωνάκια, οι μικροί πορτοκαλί κώνοι και κάθε άλλο μέσο που χρησιμοποιήθηκε έως τώρα έχουν φέρει αποτελέσματα, αφού κομβικά σημεία όπως η συμβολή των οδών Πατρών και Ερμού στα «ψαράδικα», οι διασταυρώσεις των οδών Μανωλοπούλου και Κοκκίνου, Μανωλοπούλου και Πατρών, Πατρών και Συλλαϊδοπούλου και Ερμού και Κολοκοτρώνη, αποσυμφορήθηκαν και απομείνει μόνο το θέμα του διπλοπαρκαρίσματος για να ομαλοποιηθεί πλήρως η ροή της κυκλοφορίας στο κέντρο της πόλης.


Σε δηλώσεις του ο διοικητής της Τροχαίας Πύργου Βαγγέλης Αναγνωστάκης τόνισε ότι «μετά από προβλήματα που αντιμετωπίσαμε σε καθημερινή βάση με την κυκλοφοριακή συμφόρηση στο κέντρο του Πύργου, κάναμε έγγραφα στο δήμο Πύργου, όπου υπήρξε άμεση ανταπόκριση, τοποθετώντας στα σημεία που υπήρχαν προβλήματα, εύκαμπτους αντανακλαστικούς οροδείκτες. Από την συμβολή των οδών Συλλαϊδοπούλου και Πατρών έως την συμβολή των οδών Πατρών – Τ. Καζάζη, λόγω της καθημερινής άναρχης από πολλούς οδηγούς, στάθμευσης στα συγκεκριμένα σημεία, είχαμε ως αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία σε μεγάλο βαθμό.

Στη συνέχεια υποδείξαμε με έγγραφο επίσης σημεία τα οποία δημιουργείτο κυκλοφοριακή συμφόρηση, όπως Μανωλοπούλου και Κοκκίνου, Μανωλοπούλου και Πατρών και στη μικρή νησίδα στην συμβολή Ερμού και Κολοκοτρώνη, μπροστά από την πλατεία Ιατρίδη.

Η υπηρεσία μας θα συνεχίσει τους ελέγχους και στις υπόλοιπες οδούς και διασταυρώσεις που υπάρχει κώλυμα της κυκλοφορίας και με έγγραφά της θα ενημερώνει το δήμο Πύργου, όπου είναι θετικός στις προτάσεις μας. Επίσης με υποδείξεις μας τοποθετήθηκαν ένθεν και ένθεν στις ράμπες αναπήρων στα πεζοδρόμια, αντανακλαστικοί κώνοι για να μην παρεμποδίζεται η διέλευσή τους. Μην ξεχνάμε πως σε μια τέτοια παράβαση ο ΚΟΚ προβλέπει πρόστιμο ύψους 200 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων» εξήγησε ο κ. Αναγνωστάκης.
Όμως δεν είναι λίγοι που διαμαρτύρονται καθώς οι συνθήκες που επικρατούσαν έως τώρα, εκτιμούν πως λειτουργούσαν υπέρ της αγοράς στο κέντρο της πόλης.

 

 

Πηγή:ilialive.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις