Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Γέμισαν τα μαγαζιά την Κυριακή – "Ένεση στον καρκινοπαθή", λένε οι έμποροι - "Πάτωσαν" οι περιφερειακές αγορές της πόλης

Πάτρα: Γέμισαν τα μαγαζιά την Κυριακή – ...
Χριστακόπουλος Θάνος

Τους μεγάλους τζίρους τους έκαναν τα πολυκαταστήματα

Ικανοποιημένοι από την κίνηση που παρουσιάστηκε στα καταστήματά τους την Κυριακή δηλώνουν οι έμποροι του ιστορικού κέντρου της Πάτρας, την ώρα που οι περιφερειακές αγορές της πόλης στην κυριολεξία «πάτωσαν». Ωστόσο οι έμποροι θεωρούν ότι η ακόμα και αυτή η «ανάσα» δεν μπορεί να σώσει την παρτίδα για την συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρηματιών της Πάτρας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η δυναμική της χθεσινή Κυριακής ήταν μεγάλη για τα μαγαζιά του λεγόμενου ιστορικού κέντρου αφού, εκτός από τους Πατρινούς, τα ψώνια τους στην αχαϊκή πρωτεύουσα έκαναν και καταναλωτές από τις γύρω περιοχές όπως το Αίγιο, τη Ναύπακτο, την Κάτω Αχαΐα, Αμαλιάδας ακόμα και τον Πύργο.

Και πάλι όμως φαίνεται πώς τους μεγάλους τζίρους έκαναν τα πολυκαταστήματα και οι πολυεθνικές αλυσίδες, με τις τοπικές επιχειρήσεις, όπως εκτιμούν στον εμπορικό κόσμο της πόλης, να παίρνουν ένα μικρό «κομματάκι» από την συνολική πίτα.

«Αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που πρέπει να το εξετάσουμε σοβαρά και να δώσουμε απαντήσεις», δηλώνει ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας Θανάσης Σπυρόπουλος. Παράλληλα ο κ. Σπυρόπουλος χαρακτηρίζει την αυξημένη κίνηση «ένεση στον καρκινοπαθή για να καθυστερήσει την αρρώστια του».

Επιπλέον ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού θεωρεί ότι εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι η λειτουργία των καταστημάτων και την προηγούμενη Κυριακή «κούρασε» χωρίς λόγο του ιδιοκτήτες, τους εργαζόμενους και τον κόσμο.

«Αυτή η Κυριακή (21 Δεκεμβρίου) δούλεψε γιατί οι συμπολίτες είχαν πληρωθεί και υπήρχε, έστω και λίγο, χρήμα να κινηθεί. Αν δεν υπάρχει «βενζίνη» δεν παίρνει μπροστά το αυτοκίνητο. Δικαιωνόμαστε λοιπόν ότι τις Κυριακές πρέπει να υπάρχει ειδικός λόγος για να ανοίξουμε», συμπληρώνει.

 

 

Πάτρα:Ανοιχτά μαγαζιά την Κυριακή και χαμός με το διπλοπαρκάρισμα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις