Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από την συγκινητική εκδήλωση - αφιέρωμα στον Γιάννη Ε. Διακογιάννη στην Πάτρα

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ από την συγκινητικ...

Η εκδήλωση έγινε το βράδυ της Τρίτης στο Πατρινό βιβλιοπωλείο «38 μοίρες και 14 λεπτά»

Μία εκδήλωση μνήμης με αφορμή την συμπλήρωση 8 χρόνων από τότε που έφυγε από τη ζωή ο 49χρονος αξιόλογος δημοσιογράφος – πολιτικός συντάκτης Γιάννης Ε. Διακογιάννης πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 16 Δεκεμβρίου 2014 στο Πατρινό βιβλιοπωλείο «38 μοίρες και 14 λεπτά» στην οδό Κολοκοτρώνη 34, κάτω από την Κορίνθου.

Στην όμορφη και συγκινητική εκδήλωση μίλησαν για τον Γιάννη Διακογιάννη, η Ευανθία Στιβανάκη, σκηνοθέτης, αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών, στο τμήμα θεατρικών σπουδών και ο Νίκος Σαραφόπουλος, συγγραφέας, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο Πατρινός δημοσιογράφος Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.

Ο Γιάννης Ε. Διακογιάννης υπήρξε ένας πολυβραβευμένος πολιτικός συντάκτης και αγωνιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα τίμησε τη Δημοσιογραφία όσο λίγοι και δυστυχώς έφυγε νωρίς, το 2006, τον Δεκέμβριο. Η εκδήλωση, με τη συμπλήρωση 8 χρόνων από το θάνατό του, εκτός της οφειλόμενης τιμής, επισήμανε το σπουδαίο ρόλο που μπορούν να παίξουν στην καταγραφή της επικαιρότητας οι καλλιεργημένοι και μαχητικοί δημοσιογράφοι.

Αξίζει να τονιστεί πως ο Γιάννης Ε. Διακογιάννης που ήταν πολιτικός συντάκτης της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και πολεμικός ανταποκριτής, αγαπούσε πολύ την πόλη της Πάτρας καθώς είχε σπουδάσει εδώ στο Πολυτεχνείο στη Σχολή Ηλεκτρολόγων και Μηχανολόγων Μηχανικών, στο Πανεπιστήμιο.

*Οι φωτό και το βίντεο από την εκδήλωση εστάλησαν στο thebest.gr από τον Πατρινό φωτορεπόρτερ Χάρη Καραβαγγέλη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις