Π. Καμμένος και Ν. Νικολόπουλος συναντήθηκαν με τους πολύτεκνους

Πολιτική

Στο επίκεντρο τα προβλήματα των πολυτέκνων

17/12/2014 23:00

Μοιραστείτε το άρθρο:


Π. Καμμένος και Ν. Νικολόπουλος συναντήθηκαν με τους πολύτεκνους  Στο επίκεντρο τα προβλήματα των πολυτέκνων
 

Συνάντηση με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης των ΑΝΕΛ,  υπό την προεδρία του Πάνου Kαμμένου. Στην συνάντηση πήραν μέρος, ο τομεάρχης οικονομίας των ΑΝΕΛ και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, καθώς και η αρμόδια τομεάρχης Βουλευτής Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου.

Μετά την ενημέρωση που έκανε ο Βασίλης Θεοτοκάτος Πρόεδρος της ΑΣΠΕ και τα μέλη του προεδρείου του, ο Πάνος Καμμένος δεσμεύτηκε να επαναφέρει η νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα προκύψει μετά τις εκλογές, όλους τους Νόμους υπέρ των πολυτέκνων, που ίσχυαν μέχρι το 2009 και να υλοποιήσει όσα προβλέπει το ομόφωνο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής.

Χαρακτηριστικά είπε: «Δυστυχώς που επιβεβαιωθήκαμε. Τα μνημόνια κατάντησαν την Ελλάδα ένα απέραντο γηροκομείο και η κυβέρνηση της συμφοράς έβαλε την ταφόπλακα στο μεγάλο εθνικό ζήτημα το δημογραφικό στο μεγάλο εθνικό ζήτημα του δημογραφικού της υπογεννητικότητας».

Ν. Νικολόπουλος: «Μια πόλη 40.000 ατόμων “ενταφιάζεται” κάθε χρόνο»

Εμείς δεχόμαστε κι ευχόμαστε, η αυριανή κυβέρνηση εθνικής ενότητας να επαναφέρει όλους τους προ μνημονίων νόμους υπέρ της πολύτεκνης οικογένειας και ακόμα να νομοθετήσει όσα ζητά το ομόφωνο ψήφισμα της διακομματικής Επιτροπής της Βουλής.

Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, ο Τομεάρχης Οικονομίας των ΑΝΕΛ & Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος,  Νίκος Νικολόπουλος, αμέσως μετά τη συνάντηση με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος στην οποία προήδρευσε ο Πρόεδρος των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», κ. Πάνος Καμμένος.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, ως πολύτεκνος, μίλησε στα ΜΜΕ και μετέφερε παλμό και την αγωνία των πολυτέκνων , λέγοντας:

«Στην εποχή των μνημονιακών παγετώνων ακόμα και το οικογενειακό περιβάλλον έχει χάσει τη δυνατότητα να «απορροφά» τους κραδασμούς, να αντέχει στις αντιξοότητες και στα απρόβλεπτα. Η πολυτεκνική οικογένεια έχει χάσει το πολύτιμο στήριγμά της Πολιτείας και οι κυβερνήσεις των ΓΠΑ – Σαμαρά – Βενιζέλου την έβαλαν στη μέγγενη της φορολεηλασίας, υπολογίζοντας τα παιδιά μας ως τεκμήρια, που δήθεν φανερώνουν εισοδήματα.

Όλοι έχουμε συνηθίσει να σκεπτόμαστε την οικογένεια ως πηγή ασφάλειας. Είναι το πρώτο «σχολείο» των παιδιών μας, αλλά και το καταφύγιο από μια δύσκολη καθημερινότητα. Η επόμενη, στη σειρά, βεβαιότητα που έχουμε, πέρα από την οικογένειά μας, είναι το κράτος, ως θεματοφύλακας της κοινής μας γλώσσας, της ιστορικής μας συνείδησης, της θρησκείας μας, των αξιών που κάνουν την κοινωνία μας ανθρώπινη. Και δεν είναι καθόλου περίεργο, ότι μιλάμε για την εθνική μας κοινότητα, όπως μιλάμε για την οικογένεια μας: έχουμε μια μητέρα πατρίδα, αλλά και πατέρες του έθνους. Είμαστε παιδιά της Ελλάδας, με κοινή πολιτιστική κληρονομιά.

Ένας λόγος που βιώνουμε τραυματικά την κρίση, κατά τη γνώμη μας, είναι ότι έχουν πληγεί οι ως άνω βασικές βεβαιότητες. Κάθε γονέας στην ελληνική κοινωνία πασχίζει με τα διαθέσιμα εισοδήματα της οικογένειας να «τα φέρει βόλτα».

Ακολουθώντας μια αντιπολυτεκνική πολιτική, οι μνημονιακές κυβερνήσεις κατάφεραν Στην Ελλάδα, από το 2009 έως το 2013, οι γεννήσεις παιδιών να μειωθούν κατά 22% ή 55.000 παιδιά. Το τελευταίο φαινόμενο είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας άλλης εθνικής κρίσης, που φέρνει το δημογραφικό πρόβλημα.

Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο, που με το πέρασμα των χρόνων, η ελληνική οικογένεια έχει συρρικνωθεί αριθμητικά, στο ελάχιστο δυνατόν.

Επειδή η στήριξη της οικογένειας, αναμφίβολα, προέχει ως εθνική προτεραιότητα, ώστε να ακολουθήσει, σε επόμενο στάδιο, η πίστη και εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος.

Επειδή η μη στήριξη της οικογένειας, με δεδομένο το προηγούμενο κοινωνικού χαρακτήρα αδιαμφισβήτητο ιστορικά «αξίωμα», αποτελεί εγκληματική παράλειψη των όποιων ιθυνόντων της πολιτικής εξουσίας σε δημοκρατικά καθεστώτα, προκειμένου να εξασφαλίζονται η κοινωνική συνοχή και η συνέχεια του ίδιου του Κράτους.

Επειδή η σαφέστατα παρατηρούμενη δημογραφική κάμψη του ελληνικού πληθυσμού, κατά τα τελευταία έτη, έχει συγκεκριμένες αιτίες, που σχετίζονται με μια εντελώς ανθελληνικού τύπου διαχείριση των «του οίκου μας» από πολιτικές ηγεσίες, οι οποίες αρκούνται στην απλή υλοποίηση εντολών ξένων παραγόντων.

Εμείς στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος δεχόμαστε κι ευχόμαστε, η αυριανή κυβέρνηση εθνικής ενότητας να επαναφέρει όλους τους προ μνημονίων νόμους υπέρ της πολύτεκνης οικογένειας και ακόμα να νομοθετήσει όσα ζητά το ομόφωνο ψήφισμα της διακομματικής Επιτροπής της Βουλής»

Τέλος, ο πρόεδρος της ΑΣΠΕ Βασίλης Θεοτοκάτος μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Είναι χαρακτηριστικό ότι το ομόφωνο πόρισμα της Βουλής των Ελλήνων (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός δηλαδή ΣΥΡΙζΑ και ΚΚΕ )το Φεβρουάριο του 1993, πριν από 21 χρόνια επεσήμανε και τα εξής : "Στη χώρα μας, στην οποία σήμερα γεννητικότητα είναι τις χαμηλότερες στην Ευρώπη, το δημογραφικό πρόβλημα παίρνει τεράστιες εθνικές διαστάσεις, που μπορεί να απειλήσουν την εθνική μας ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα εθνικούς κινδύνους θα αντιμετωπίσει πολύ έντονα στο αμέσως προσεχές μέλλον η χώρα μας, αν δεν αλλάξουν οι δημογραφικοί δείκτες".

Η αρμόδια τομεάρχης των ΑΝΕΛ Βουλευτής Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου εξάλλου σχολίασε: «Αυτά πριν 21 χρόνια που οι γεννήσεις υπερείχαν των θανάτων ζητούσε ομόφωνα η Βουλή των Ελλήνων και δυστυχώς σήμερα οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος ούτε καν καταδέχονται να ασχοληθούν και να απαντήσουν στις επερωτήσεις τις ερωτήσεις Κομμάτων και Βουλευτών,  στις προτάσεις που καταθέσαμε στο Εθνικό Κοινοβούλιο».

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 17/12/2014 23:00

Τυπώθηκε: 17/02/2019 16:36

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/305784

thebest.gr © 2019


κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση δύο Ι.Χ. - Όχημα προσγειώθηκε με την πόρτα του συνοδηγού- Τραυματίστηκε μια γυναίκα – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση δύο Ι.Χ. - Όχημα προσγειώθηκε με την πόρτα του συνοδηγού- Τραυματίστηκε μια γυναίκα – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ
Πάτρα: Πέθανε η κόρη του Βλάσση Βελλόπουλου, Αγγελική Πάτρα: Πέθανε η κόρη του Βλάσση Βελλόπουλου, Αγγελική
Αποκαλυπτήρια για το Moxy Hotel - πρώην MOREAS στην Πάτρα - Βγήκαν οι σκαλωσιές και τα πετάσματα - ΦΩΤΟ Αποκαλυπτήρια για το Moxy Hotel - πρώην MOREAS στην Πάτρα - Βγήκαν οι σκαλωσιές και τα πετάσματα - ΦΩΤΟ
Μία 25χρονη γέννησε με φυσιολογικό τοκετό...7 μωρά! Μία 25χρονη γέννησε με φυσιολογικό τοκετό...7 μωρά!
Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν τη Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019
Θρήνος στον ΝΟΠ - Έφυγε ο Νίκος Μολόχας - Σπάνια φωτογραφία Θρήνος στον ΝΟΠ - Έφυγε ο Νίκος Μολόχας - Σπάνια φωτογραφία
Με μαραθώνια απολογία του Ευάγγελου Φλωράτου ολοκληρώθηκαν χθες οι ανακρίσεις για την Αχαϊκή Με μαραθώνια απολογία του Ευάγγελου Φλωράτου ολοκληρώθηκαν χθες οι ανακρίσεις για την Αχαϊκή
Πάτρα: "Έφυγε" από τη ζωή ο γνωστός υαλοπώλης Παναγιώτης Τηλεμ. Κανελλόπουλος Πάτρα: "Έφυγε" από τη ζωή ο γνωστός υαλοπώλης Παναγιώτης Τηλεμ. Κανελλόπουλος
H ηθοποιός Τζούλια Μπάρκα, μετά το εγκεφαλικό, δίνει μάχη με τον καρκίνο- ΒΙΝΤΕΟ H ηθοποιός Τζούλια Μπάρκα, μετά το εγκεφαλικό, δίνει μάχη με τον καρκίνο- ΒΙΝΤΕΟ
Η κόρη του Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτα ζει τον έρωτά της στην Κρήτη- ΦΩΤΟ Η κόρη του Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτα ζει τον έρωτά της στην Κρήτη- ΦΩΤΟ