Π. Καμμένος και Ν. Νικολόπουλος συναντήθηκαν με τους πολύτεκνους

Πολιτική

Στο επίκεντρο τα προβλήματα των πολυτέκνων

17/12/2014 23:00

Μοιραστείτε το άρθρο:


Π. Καμμένος και Ν. Νικολόπουλος συναντήθηκαν με τους πολύτεκνους  Στο επίκεντρο τα προβλήματα των πολυτέκνων
 

Συνάντηση με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης των ΑΝΕΛ,  υπό την προεδρία του Πάνου Kαμμένου. Στην συνάντηση πήραν μέρος, ο τομεάρχης οικονομίας των ΑΝΕΛ και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος, καθώς και η αρμόδια τομεάρχης Βουλευτής Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου.

Μετά την ενημέρωση που έκανε ο Βασίλης Θεοτοκάτος Πρόεδρος της ΑΣΠΕ και τα μέλη του προεδρείου του, ο Πάνος Καμμένος δεσμεύτηκε να επαναφέρει η νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα προκύψει μετά τις εκλογές, όλους τους Νόμους υπέρ των πολυτέκνων, που ίσχυαν μέχρι το 2009 και να υλοποιήσει όσα προβλέπει το ομόφωνο πόρισμα της διακομματικής επιτροπής της Βουλής.

Χαρακτηριστικά είπε: «Δυστυχώς που επιβεβαιωθήκαμε. Τα μνημόνια κατάντησαν την Ελλάδα ένα απέραντο γηροκομείο και η κυβέρνηση της συμφοράς έβαλε την ταφόπλακα στο μεγάλο εθνικό ζήτημα το δημογραφικό στο μεγάλο εθνικό ζήτημα του δημογραφικού της υπογεννητικότητας».

Ν. Νικολόπουλος: «Μια πόλη 40.000 ατόμων “ενταφιάζεται” κάθε χρόνο»

Εμείς δεχόμαστε κι ευχόμαστε, η αυριανή κυβέρνηση εθνικής ενότητας να επαναφέρει όλους τους προ μνημονίων νόμους υπέρ της πολύτεκνης οικογένειας και ακόμα να νομοθετήσει όσα ζητά το ομόφωνο ψήφισμα της διακομματικής Επιτροπής της Βουλής.

Αυτό είπε, μεταξύ άλλων, ο Τομεάρχης Οικονομίας των ΑΝΕΛ & Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος,  Νίκος Νικολόπουλος, αμέσως μετά τη συνάντηση με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος στην οποία προήδρευσε ο Πρόεδρος των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ», κ. Πάνος Καμμένος.

Ο Νίκος Νικολόπουλος, ως πολύτεκνος, μίλησε στα ΜΜΕ και μετέφερε παλμό και την αγωνία των πολυτέκνων , λέγοντας:

«Στην εποχή των μνημονιακών παγετώνων ακόμα και το οικογενειακό περιβάλλον έχει χάσει τη δυνατότητα να «απορροφά» τους κραδασμούς, να αντέχει στις αντιξοότητες και στα απρόβλεπτα. Η πολυτεκνική οικογένεια έχει χάσει το πολύτιμο στήριγμά της Πολιτείας και οι κυβερνήσεις των ΓΠΑ – Σαμαρά – Βενιζέλου την έβαλαν στη μέγγενη της φορολεηλασίας, υπολογίζοντας τα παιδιά μας ως τεκμήρια, που δήθεν φανερώνουν εισοδήματα.

Όλοι έχουμε συνηθίσει να σκεπτόμαστε την οικογένεια ως πηγή ασφάλειας. Είναι το πρώτο «σχολείο» των παιδιών μας, αλλά και το καταφύγιο από μια δύσκολη καθημερινότητα. Η επόμενη, στη σειρά, βεβαιότητα που έχουμε, πέρα από την οικογένειά μας, είναι το κράτος, ως θεματοφύλακας της κοινής μας γλώσσας, της ιστορικής μας συνείδησης, της θρησκείας μας, των αξιών που κάνουν την κοινωνία μας ανθρώπινη. Και δεν είναι καθόλου περίεργο, ότι μιλάμε για την εθνική μας κοινότητα, όπως μιλάμε για την οικογένεια μας: έχουμε μια μητέρα πατρίδα, αλλά και πατέρες του έθνους. Είμαστε παιδιά της Ελλάδας, με κοινή πολιτιστική κληρονομιά.

Ένας λόγος που βιώνουμε τραυματικά την κρίση, κατά τη γνώμη μας, είναι ότι έχουν πληγεί οι ως άνω βασικές βεβαιότητες. Κάθε γονέας στην ελληνική κοινωνία πασχίζει με τα διαθέσιμα εισοδήματα της οικογένειας να «τα φέρει βόλτα».

Ακολουθώντας μια αντιπολυτεκνική πολιτική, οι μνημονιακές κυβερνήσεις κατάφεραν Στην Ελλάδα, από το 2009 έως το 2013, οι γεννήσεις παιδιών να μειωθούν κατά 22% ή 55.000 παιδιά. Το τελευταίο φαινόμενο είναι η κορυφή του παγόβουνου μιας άλλης εθνικής κρίσης, που φέρνει το δημογραφικό πρόβλημα.

Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο, που με το πέρασμα των χρόνων, η ελληνική οικογένεια έχει συρρικνωθεί αριθμητικά, στο ελάχιστο δυνατόν.

Επειδή η στήριξη της οικογένειας, αναμφίβολα, προέχει ως εθνική προτεραιότητα, ώστε να ακολουθήσει, σε επόμενο στάδιο, η πίστη και εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος.

Επειδή η μη στήριξη της οικογένειας, με δεδομένο το προηγούμενο κοινωνικού χαρακτήρα αδιαμφισβήτητο ιστορικά «αξίωμα», αποτελεί εγκληματική παράλειψη των όποιων ιθυνόντων της πολιτικής εξουσίας σε δημοκρατικά καθεστώτα, προκειμένου να εξασφαλίζονται η κοινωνική συνοχή και η συνέχεια του ίδιου του Κράτους.

Επειδή η σαφέστατα παρατηρούμενη δημογραφική κάμψη του ελληνικού πληθυσμού, κατά τα τελευταία έτη, έχει συγκεκριμένες αιτίες, που σχετίζονται με μια εντελώς ανθελληνικού τύπου διαχείριση των «του οίκου μας» από πολιτικές ηγεσίες, οι οποίες αρκούνται στην απλή υλοποίηση εντολών ξένων παραγόντων.

Εμείς στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος δεχόμαστε κι ευχόμαστε, η αυριανή κυβέρνηση εθνικής ενότητας να επαναφέρει όλους τους προ μνημονίων νόμους υπέρ της πολύτεκνης οικογένειας και ακόμα να νομοθετήσει όσα ζητά το ομόφωνο ψήφισμα της διακομματικής Επιτροπής της Βουλής»

Τέλος, ο πρόεδρος της ΑΣΠΕ Βασίλης Θεοτοκάτος μεταξύ άλλων υπογράμμισε: «Είναι χαρακτηριστικό ότι το ομόφωνο πόρισμα της Βουλής των Ελλήνων (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Συνασπισμός δηλαδή ΣΥΡΙζΑ και ΚΚΕ )το Φεβρουάριο του 1993, πριν από 21 χρόνια επεσήμανε και τα εξής : "Στη χώρα μας, στην οποία σήμερα γεννητικότητα είναι τις χαμηλότερες στην Ευρώπη, το δημογραφικό πρόβλημα παίρνει τεράστιες εθνικές διαστάσεις, που μπορεί να απειλήσουν την εθνική μας ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα εθνικούς κινδύνους θα αντιμετωπίσει πολύ έντονα στο αμέσως προσεχές μέλλον η χώρα μας, αν δεν αλλάξουν οι δημογραφικοί δείκτες".

Η αρμόδια τομεάρχης των ΑΝΕΛ Βουλευτής Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου εξάλλου σχολίασε: «Αυτά πριν 21 χρόνια που οι γεννήσεις υπερείχαν των θανάτων ζητούσε ομόφωνα η Βουλή των Ελλήνων και δυστυχώς σήμερα οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος ούτε καν καταδέχονται να ασχοληθούν και να απαντήσουν στις επερωτήσεις τις ερωτήσεις Κομμάτων και Βουλευτών,  στις προτάσεις που καταθέσαμε στο Εθνικό Κοινοβούλιο».

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 17/12/2014 23:00

Τυπώθηκε: 17/10/2018 00:25

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/305784

thebest.gr © 2018


Ανέβηκαν οι τόνοι στο Υπουργικό - Τσίπρας σε Καμμένο: Δεσμεύσου ότι δεν θα ρίξεις την κυβέρνησηΟ αρχηγός των ΑΝΕΛ είπε ότι διατηρεί τις απόψεις του για την ΠΓΔΜ αλλά δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση Ανέβηκαν οι τόνοι στο Υπουργικό - Τσίπρας σε Καμμένο: Δεσμεύσου ότι δεν θα ρίξεις την κυβέρνηση

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ είπε ότι διατηρεί τις απόψεις του για την ΠΓΔΜ αλλά δεν πρόκειται να ρίξει την κυβέρνηση

κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η ανθρώπινη ιστορία πίσω από δύο κλήσεις...σε αστυνομία και ΕΚΑΒ - Ο ταλαιπωρημένος και ρακένδυτος άνδρας που περιφέρεται στο κέντρο της Πάτρας Η ανθρώπινη ιστορία πίσω από δύο κλήσεις...σε αστυνομία και ΕΚΑΒ - Ο ταλαιπωρημένος και ρακένδυτος άνδρας που περιφέρεται στο κέντρο της Πάτρας
Ποια είναι η 'Αννα Μαστοράκου, που έκανε ρεκόρ ψήφων και η παράταξή της πήρε αυτοδυναμία, στον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών Ποια είναι η 'Αννα Μαστοράκου, που έκανε ρεκόρ ψήφων και η παράταξή της πήρε αυτοδυναμία, στον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών
Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 Έφυγαν από τη ζωή και θα κηδευτούν την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018
Καλύφθηκε με χρώμα ένα από τα πρώτα γκράφιτι της Πάτρας - Ήταν στο 2ο Γυμνάσιο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ Καλύφθηκε με χρώμα ένα από τα πρώτα γκράφιτι της Πάτρας - Ήταν στο 2ο Γυμνάσιο - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Κάναμε βόλτα στην Πάτρα με ηλεκτρικό Ι.Χ.- Μάθετε πόσο κοστίζει, που το φορτίζετε, πόσο διαρκεί η μπαταρία του- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Κάναμε βόλτα στην Πάτρα με ηλεκτρικό Ι.Χ.- Μάθετε πόσο κοστίζει, που το φορτίζετε, πόσο διαρκεί η μπαταρία του- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Πάτρα: Αναστάτωση στην οδό  Κύπρου και Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω τροχαίου! ΦΩΤΟ Πάτρα: Αναστάτωση στην οδό Κύπρου και Ηρώων Πολυτεχνείου λόγω τροχαίου! ΦΩΤΟ
Η εγκυμονούσα Μέγκαν Μαρκλ ξετρέλανε τους Αυστραλούς- Το κοάλα και η συγκινητική συνάντηση του Χάρι Η εγκυμονούσα Μέγκαν Μαρκλ ξετρέλανε τους Αυστραλούς- Το κοάλα και η συγκινητική συνάντηση του Χάρι
Η Νόνη Δούνια και το κακό… photoshop Η Νόνη Δούνια και το κακό… photoshop
Βοσινάκης: Ο πρόσφυγας που δημιούργησε μια "αυτοκρατορία" στην αρτοποιϊα, τη ζαχαροπλαστική και την εστίαση στην Πάτρα Βοσινάκης: Ο πρόσφυγας που δημιούργησε μια "αυτοκρατορία" στην αρτοποιϊα, τη ζαχαροπλαστική και την εστίαση στην Πάτρα
Επιτέλους! Ανοίγει ξανά ο Ιερός Ναός Αγίου Γερασίμου Πατρών Επιτέλους! Ανοίγει ξανά ο Ιερός Ναός Αγίου Γερασίμου Πατρών