Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Mε εκκλησιαστική λαμπρότητα τιμήθηκε ο Άγιος Ελευθέριος στην Πάτρα - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Mε εκκλησιαστική λαμπρότητα τιμήθηκε ο Ά...

Επίκεντρο του εορτασμού αποτέλεσαν οι ναοί Παντοκράτορος στην άνω πόλη και Αγίου Ελευθερίου στη νέα εθνική οδό Πατρών - Κορίνθου

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα γιορτάστηκε στην Πάτρα η ιερά μνήμη του Αγίου Ελευθερίου.

Κατά τον μεγάλο εσπερινό που τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής 14 Δεκεμβρίου 2014, στον ιερό ιστορικό Ναό του Παντοκράτορος  Πατρών όπου φυλάσσεται η χαριτόβρυτος και αγία χείρ του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, χοροστάτησε και μίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Το βράδυ στον Ναό τελέστηκε ιερά αγρυπνία και  το πρωί  της Δευτέρας επίσης τελέστηκε πανηγυρική  Θεία Λειτουργία όπου προεξήρχε ο αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος λειτουργεί στο ναό του Παντοκράτορος.

Σήμερα το πρωί στον πανηγυρίζοντα μεγαλοπρεπή ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου Πατρών, στη νέα εθνική οδό Πατρών Κορίνθου, μετά την Αρέθα, τελέστηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και συλλειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο κ. Χρυσόστομος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον αγώνα των Αγίων και εν προκειμένῳ στον αγώνα του Αγίου Ελευθερίου, ώστε να φθάσουν στην θέωση, αφού η καρδιά τους έγινε κατοικητήριο και θρόνος του Κυρίου.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ετοιμασία πού πρέπει να κάνουμε εν όψει της μεγάλης εορτής των Χριστουγέννων, με πνευματική ζωή και συμμετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας μας, με ταπείνωση και αγάπη, ώστε να γεννηθεί μέσα μας και να κατοικήσει ο Θείος Λυτρωτής.

Ιδιαίτερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, επαίνεσε τις ευσεβείς μητέρες για τον αγώνα πού κάνουν ώστε τα παιδιά τους να μορφώσουν τον Χριστό στην καρδιά τους και τούς παρεκάλεσε να συνεχίσουν να στηρίξουν τα παιδιά τους και την κοινωνία ολόκληρη, μιμούμενες στον ηρωϊσμό την μητέρα του Αγίου Ελευθερίου Αγία Ανθία, η οποία ενεθάρρυνε τον υιό της Άγιο Ελευθέριο στο μαρτύριο, αξιωθείσα επίσης μαρτυρικού στεφάνου.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις