Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ψυχολόγο και Κοινωνική λειτουργό για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών προσέλαβε η "Πρόταση"

Πάτρα: Ψυχολόγο και Κοινωνική λειτουργό ...

Η κίνηση ενισχύθηκε απο το πρόγραμμα "Πλούτος"

Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΠΛΟΥΤΟΣ» η Κίνηση «ΠΡΟΤΑΣΗ» ολοκλήρωσε την Πρώτη φάση που αφορούσε στην εκπαίδευση 20 ανέργων νέων (Ψυχολόγων, Κοινωνικών Λειτουργών,  αποφοίτων παιδαγωγικών τμημάτων και παρεμφερών ειδικοτήτων) στην πρόληψη και εμψύχωση παιδιών, για 107  ώρες.

Το σεμινάριο από μόνο του ήταν μία μοναδική εμπειρία για τις εκπαιδευθείσες- έτσι όπως το αποτύπωσαν στις αξιολογήσεις τους -και προσέφερε πολλές γνώσεις και εμπειρίες τόσο για την προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων όσο και για την εμψύχωση των παιδιών.

Με την λήξη του σεμιναρίου το Δ.Σ προχώρησε στις διαδικασίες πρόσληψης μίας κοινωνικής λειτουργού και μίας ψυχολόγου εκ των εκπαιδευθέντων του σεμιναρίου, που θα καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών για δημιουργική απασχόληση σε καθημερινή βάση, μέχρι το Απρίλιο του 2016.

Η «ΠΡΟΤΑΣΗ»  προσπαθώντας να εξασφαλίσει την επιτυχημένη πορεία και την οικονομική βιωσιμότητα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.) - το οποίο δεν έχει σταθερούς πόρους χρηματοδότησης παρά μόνο την εθελοντική εργασία των μελών της «ΠΡΟΤΑΣΗΣ» - συμμετείχε τον Απρίλιο του 2014 στην υποβολή πρότασης χρηματοδότης με τον τίτλο «ΠΛΟΥΤΟΣ» στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Είμαστε όλοι πολίτες». Η πρόταση εγκρίθηκε με ισχύ από τον Οκτώβριο 2014 έως τον Απρίλιο 2016.  Το έργο χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το  Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. 

Το πρόγραμμα «ΠΛΟΥΤΟΣ» θα ενισχύσει το ήδη υπάρχον υποδειγματικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (Κ.Δ.Α.) για παιδιά στον ιδιόκτητο χώρο που διαθέτει, με στόχο την πρόληψη των σύγχρονων απειλών που ελλοχεύουν για τα παιδιά ιδιαίτερα μετά την οικονομική και κοινωνική κρίση στη χώρα μας με τις εξής υπηρεσίες:

Α)  καθημερινή λειτουργία ( από Δευτέρα μέχρι και Πέμπτη ώρες 6.00-8.00) ομάδων  και εργαστηρίων παιδιών και νέων (8 μέχρι 16 ετών),

Β) εξατομικευμένη και οικογενειακή συμβουλευτική στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη  των παιδιών,

Γ)  συνεργασία με τους εθελοντές εμψυχωτές του φορέα για την υλοποίηση επί μέρους δράσεων με τα παιδιά χρησιμοποιώντας  νέες τεχνολογίες και μορφές τέχνης (παραγωγή ραδιοτηλεοπτικών μηνυμάτων, κάρτες, αφίσες, γκράφιτι κλπ.),

Δ)  διευκόλυνση και παραπομπή παιδιών που αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, σε υπηρεσίες,

Ε) Παράλληλα τα παιδιά και το οικογενειακό περιβάλλον τους θα διευκολύνονται από το δίκτυο παροχής υπηρεσιών «ΔΕΞΑΜΕΝΗ», αποτελούμενο από εθελοντές ιδιώτες, στην επίλυση κάποιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Για εγγραφές παιδιών, ερωτήσεις και πληροφορίες  καθημερινά 9.00-14.00 στο τηλ. 2610 – 451790 και[email protected]

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις