Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Παρέμεινε στο παιχνίδι της πρόκρισης ο ΠΑΟΚ, "ηρωική" ανατροπή για Αστέρα

Παρέμεινε στο παιχνίδι της πρόκρισης ο Π...

Τα χθεσινά αποτελέσματα των Ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη

Ο ΠΑΟΚ με δύο γκολ του Στέφανου Αθανασιάδη στα τελευταά λεπτα πήρε την νίκη στο παγωμένο Μίνσκ και είναι η μοναδική Ελληνική ομάδα που έχει μέχρι την τελευταία αγωνιστική βάσιμες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Αστέρας Τρίπολης έπεσε ηρωικά σε ένα ακόμα παιχνίδι καθώς επέστρεψε απ΄το 0-2 σε 2-2 στην Ελληνοτουρκική μονομαχία αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την επική ανατροπή και να διατηρήσει τις όποιες ελπίδες του για ππρόκριση, φεύγοντας με ψηλά το κεφάλι και με σπουδαίες εμφανίσεις στην πρώτη έξοδο της ιστορίας του στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός τέλος έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι στο αδιάφορο απο βαθμολογικής άποψης ματς της Μόσχας άλλα ένα κενό εξάλεπτο του στέρησε την ελπίδα να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα

Τι κι αν ο ΠΑΟΚ ήταν εμφανώς επηρεασμένος από την αγωνιστική απραξία τριών εβδομάδων. Τι κι αν ο Κλάους έχανε γκολ που άλλες φορές έβαζε και ο Γλύκος κράτησε σε μία-δύο περιπτώσεις όρθια την ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε την ευρωπαϊκή στόφα και ο Αθανασιάδης το ένστικτο του μεγάλου σκόρερ (πρώτος «ασπρόμαυρο» στην Ευρώπη με 16), τα οποία τους διακρίνουν και πλέον ο «Δικέφαλος»  με μία απλή νίκη επί της Γκινγκάμπ (έχασε στη Γαλλία από την Φιορεντίνα με 1-2), την τελευταία αγωνιστική προκρίνεται στους «32» του Europa League για τέταρτη φορά στην ιστορία του.

Η ομάδα του Αναστασιάδη είχε ένα νωθρό πρώτο μέρος, παρότι άρχισε το ματς με μία μεγάλη ευκαιρία. Απειλήθηκε από την Ντινάμο, σαφώς επηρεασμένος από την έλλειψη ρυθμού, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα ανέβαινε και με δύο γκολ του Κλάους στο τελευταίο δεκάλεπτο πήρε τη νίκη που τον φέρνει αγκαλιά με την πρόκριση.

Μια άτυχη στιγμή και ένα ολέθριο λάθος στην άμυνα του Παναθηναϊκού έφεραν την ήττα για τον Παναθηναϊκό στην Ρωσία με τους πράσινους να χάνουν 2-1 από την Ντιναμό Μόσχας παρά το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί στο ματς με τον Μπεργκ στο 15'  και για 55 λεπτά ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο τους.

Οι γηπεδούχοι όμως πίεσαν περισσότερο στο δεύτερο μέρος κατάφεραν και έφτασαν στην ανατροπή σε επτά λεπτά 55' και 61' ενώ στο δεύτερο ημίχρονο είχαν και δυο δοκάρια και θα μπορούσαν να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ.

Από την πλευρά του βέβαια και ο Παναθηναϊκός δεν παράτησε το ματς και έψαξε μέχρι τέλους την ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε παρά τις αλλαγές του Αναστασίου.

Μια εξαιρετική ευρωπαϊκή πορεία, λαμβάνει τέλος για τον Αστέρα Τρίπολης. Το εντός έδρας 2-2, έβαλε "ταφόπλακα" στις όποιες ελπίδες υπήρχαν για συνέχεια στην φετινή περιπλάνηση των Αρκάδων, η οποία πάντως κρίνεται πέρα για πέρα θετική και αξίζει το χειροκρότημα όλων.

Τρεις προκρίσεις στα προκριματικά, πρώτη παρουσία σε φάση ομίλων του Europa League και αξιοπρεπής παρουσία στα περισσότερα ματς, αν μη τι άλλο αποτελεί παρακαταθήκη για τα μελλούμενα, τα οποία μπορεί να είναι πολύ καλύτερα για την ομάδα του Στάικου Βεργέτη.

Οι γηπεδούχοι, ήθελαν μόνο νίκη για να ελπίζουν, αλλά τα γκολ του Μπα (15') και Τερέ (62', πεν.) έκαναν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Εντούτοις, δε "μάσησαν" και δεν τα παράτησαν, κυνηγώντας μέχρι το τέλος την ανατροπή.

Ο Μπαράλες με κεφαλιά στο 72', μείωσε για τον Αστέρα, σκοράροντας σε τρίτο σερί ευρωπαϊκό αγώνα, ενώ ο Πάρα με τυχερό γκολ στο 83' έκανε το 2-2 και μετέτρεψε σε θρίλερ τα τελευταία λεπτά. Δυστυχώς, δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Η Μπεσίκτας με εννέα βαθμούς εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση και πλέον κοιτάζει την πρωτιά, ενώ ο Αστέρας έφτασε τους πέντε, έχοντας μια νίκη και δυο ισοπαλίες. Πλέον, στο Βελιγράδι με την Παρτιζάν θα παίξει για το πρεστίζ και την ιστορία του, ώστε να κλείσει θετικά την διοργάνωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports