Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από το εκκλησιασμό των εκπροσώπων Σωμάτων Ασφαλείας και των ενόπλων Δυνάμεων στο ναό Αγ. Ανδρέου

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από το εκκλησιασμό των εκπροσ...

Την περασμένη Τρίτη το πρωί

Στον ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου λειτούργησε την περασμένη Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, αφιερώνοντας την Θεία λειτουργία υπέρ του φιλοχρίστου κατά ξηράν, θάλλασαν και αέρα Ελληνικού Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν οι Διοικητές όλων των προαναφερθέντων Σωμάτων που εδρεύουν στην Πάτρα και πλήθος νέων πού υπηρετούν στις ένοπλες Δυνάμεις, στα Σώματα Ασφαλείας και το Πυροσβεστικό Σώμα καθώς και πολλοί άλλοι ευσεβείς χριστιανοί που προσήλθαν να προσκυνήσουν τον Σταυρό και την Τιμία Κάρα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Ο εκκλησιασμός των εκπροσώπων των Ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ήταν ενταγμένος στο πρόγραμμα των Πρωτοκλητείων 2014.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών αναφέρθηκε ειδικά  στους στρατευμένους νέους και τους τόνισε την αξία να υπηρετεί κανείς την Πατρίδα, έχοντας στην καρδιά του την ιερά παρακαταθήκη που άφησαν οι προγενέστεροι, οι οποίοι αγωνίστηκαν προσφέροντας ακόμα και το αίμα τους για αυτόν τον τόπο.

Ο κ.κ. Χρυσόστομος υπογράμμισε ακόμα πως πρέπει οι υπηρετούντες στους ευαίσθητους αυτούς τομείς της Πατρίδος μας, να είναι υπερήφανοι ως Έλληνες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Αυτές τις δύο αγάπες για τον Χριστό και την Ελλάδα, πρέπει να τις έχουν καλά κλεισμένες στην ψυχή τους, διότι είναι οι πυλώνες που στηρίζουν διαχρονικά το Γένος μας και την Πατρίδα μας, όπως χαρακτηριστικά είπε.

*Το αποψινό πρόγραμμα των Πρωτοκλητείων 2014 περιελάμβανε στις 17.00 το απόγευμα τα εγκαίνια του ξενώνα φιλοξενίας συγγενών ασθενών στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας. Ο ξενώνας βρίσκεται στον Άγιο Βασίλειο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις