Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σύλλογοι Αλισσού: Δεν θέλουμε τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Σύλλογοι Αλισσού: Δεν θέλουμε τις κεραίε...

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Χρήστος Γεωργίου μίλησε σε εκδήλωση για το θέμα

Την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από τον Αλισσό, ζητούν οι σύλλογοι της περιοχής καθώς όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, κανείς δεν μπορεί να τους διαβεβαιώσει ότι η λειτουργία τους δεν απειλεί την υγεία των κατοίκων της περιοχής. Παράλληλα θεωρούν ότι οι κεραίες προσβάλλουν την αισθητική του τόπου τους και απαξιώνει τις περιουσίες τους.

Αφορμή για την ανακοίνωση των πολιτιστικών συλλόγων Παραλίας Κ. Αλισσού και Άνω Αλισσού, αποτέλεσε η εκδήλωση που διοργάνωσαν το περασμένο Σάββατο στο κοινοτικό κατάστημα του Άνω Αλισσού, όπου έγινε ενημέρωση από τον καθηγητή Βιοχημείας του Πανεπιστημίου Πατρών, Γεωργίου Χρήστο, για τις επιπτώσεις στην υγεία που έχουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας.

Μάλιστα ο καθηγητής έκανε και  μετρήσεις του επιπέδου εκπομπών ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και στα δύο χωριά.

Όπως αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι Σύλλογοι: «Αν και τα επίπεδα βρέθηκαν να είναι στα επιτρεπτά όρια, το γενικό συμπέρασμα από την ομιλία του καθηγητή είναι ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας στο σημείο που βρίσκονται στον Αλισσό και στην κατάσταση που βρίσκονται τώρα δεν είναι επικίνδυνες για την υγεία μας, αλλά επιθυμούμε την απομάκρυνσή τους διότι κανείς δεν μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι δεν απειλούν την υγεία μας και επειδή επίσης η παρουσία τους προσβάλλει την αισθητική του όμορφου τοπίου στο οποίο ζούμε και απαξιώνει τις περιουσίες μας.

Οι σύλλογοί μας μαζί με τα τοπικά συμβούλια των Αλισσών, δεν θα εφησυχάσουν και στόχος μας θα είναι μελλοντικά να φύγουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας από τον Αλισσό.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις