Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δύο στις τρεις αγγελίες ζητούν εμφανίσιμες κοπέλες - Ακόμη και για δουλειές που απαιτούνται άλλα προσόντα

Πάτρα: Δύο στις τρεις αγγελίες ζητούν εμ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ζητούμενο η εργασία ή η γνωριμία;

Διαβάζοντας μικρές αγγελίες το πρώτο που διαπιστώνει κανείς είναι ότι βασικό ζητούμενο εν έτει 2014 για να βρεις δουλειά και στην Πάτρα είναι η καλή εμφάνιση και η νεαρή ηλικία. Κι αυτό γιατί οι περισσότερες αγγελίες αφορούν σε σερβιτόρες ή μπαργούμεν.  Και είναι εν μέρει λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι οι επιχειρήσεις που ανθούν εν καιρώ κρίσης στην Πάτρα είναι τα καφέ, μπαρ, εστιατόρια, τσιπουράδικα κ.α.

Ωστόσο δεν λείπουν και οι περιπτώσεις που ζητούνται  ευπαρουσίαστες κοπέλες ακόμη και για εργασίες που τα απαιτούμενα προσόντα και η προηγούμενη εμπειρία δεν έχουν σχέση με την εξωτερική εμφάνιση του εργαζόμενου. Χαρακτηριστική η περίπτωση αγγελίας όπου για φύλαξη ηλικιωμένου ατόμου ζητούνταν εμφανίσιμη κοπέλα!

Τουλάχιστον πέντε διαφορετικές, νέες κοπέλες μίλησαν στο thebest.gr και μας δήλωσαν στο σύνολό τους την απογοήτευσή τους για τέτοιες περιπτώσεις στην αγορά εργασίας!

Μας ανέφεραν χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου είτε δεν τους πλήρωναν, είτε καθυστερούσαν χαρακτηριστικά και στις περισσότερες δουλειές εξέταζαν ως μοναδικό κριτήριο την εμφάνιση. Με κάτι περισσότερο από εμφανή τη διάθεση για γνωριμία με σκοπό, όχι απαραίτητα την εργασία.

"Τα χρήματα που προσφέρονται, λίγα αλλα και αυτά δεν δίνονται στην ώρα τους. Είναι θέμα χρόνου να φύγουμε", μας λένε οι περισσότερες κοπέλες. Οι αγγελίες που βλέπει κανείς, κατα κύριο λόγο αφορούν σε καφετέριες και μπαρ, υποδοχή σε νυχτερινά μαγαζία κ.α.

"Είναι καθαρά θέμα τύχης, να πέσεις σε έναν καλό εργοδότη", δηλώνουν νεαρές απο την Πάτρα, αλλα και φοιτήτριες που έχουν πραγματικά ανάγκη την εργασία.

Όσο για τα νυχτοκάματα στην καλύτερη περίπτωση είναι 3 με 4 ευρώ την ώρα, συνήθως χωρίς ασφάλιση και κάποιες φορές με τα φιλοδωρήματα υπέρ του καταστήματος.

Οι αγγελίες που προβάλλονται στις φωτό είναι ενδεικτικές της προτίμησης στην ωραία εμφάνιση.
Σε καμια περίπτωση δεν αφορούν στα περιστατικά καθυστερήσεων πληρωμών ή άλλες διαθέσεις των καταχωρητών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις