Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κατάμεστο το Συνεδριακό στην εκδήλωση της Μητρόπολης Πατρών για τα 50 χρόνια του Πανεπιστημίου –ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Κατάμεστο το Συνεδριακό στην εκδήλωση τη...

Τιμήθηκαν από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, τέως Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου, ανάμεσα τους οι κ.κ. Χατζηθεοδώρου, Κουμπιάς και Παναγιωτάκης

Μετά την  Αρχιερατική Θεία Λειτουργία την περασμένη Κυριακή στον Πανεπιστημιακό ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών, παρουσία της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνας Κυριαζοπούλου, Καθηγητών, Φοιτητών και πλήθος κόσμου, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη το βράδυ 19/11/2014, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, μεγάλη εκδήλωση της Μητρόπολης Πατρών στο πλαίσιο των φετινών Πρωτοκλητείων, προκειμένου να τιμηθούν τα 50 χρόνια λειτουργίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η εκδήλωση που είχε ιδιαίτερη επιτυχία καθώς το Συνεδριακό κέντρο γέμισε ασφυκτικά από κόσμο, είχε ως κεντρικό θέμα : «Ο Εθναπόστολος και Ισαπόστολος Κοσμάς ο Αιτωλός»  καθώς το 2014 είναι αφιερωμένο σε αυτόν λόγω της συμπληρώσεως 300 χρόνων από την γέννησή του.

Στην εκδήλωση μίλησε ο πολιτικός επιστήμων Κωνσταντίνος Χολέβας, ο οποίος και αναφέρθηκε στο άγιο και μαρτυρικό πρόσωπο του μεγάλου διδάσκαλου του Γένους. Πιο συγκεκριμένα εστίασε την ομιλία του σε δέκα συγκεκριμένα σημεία, τα οποία ανέπτυξε με γλαφυρότητα και σαφήνεια, τονίζοντας ότι ο λόγος του Πατροκοσμά είναι πάντα επίκαιρος, ιδιαίτερα σήμερα, αφού όντως «ψυχή και Χριστός μας χρειάζονται».

Κατόπιν οι φοιτητικές ομάδες της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία το Θεατρικό « Κοσμάς ο Αιτωλός» ενώ ύμνους και επίκαιρα άσματα απέδωσε, θαυμάσια, η χορωδία « Κλείδα» Πατρών υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της  Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Πατρών, Δημητρίου Γαλάνη.

Στο τρίτο μέρος της βραδιάς  ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε με λόγια συγκινητικά στο Πανεπιστημιακό ίδρυμα της Πάτρας, χαρακτηρίζοντάς το ως «Φάρο τηλαυγή και αειλαμπή, για την Πάτρα, την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο».

Το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει ως γνωστό, για έμβλημά του την εικόνα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.

Η ίδρυση του είχε ανακοινωθεί από τον αείμνηστο Πρωθυπουργό, Γεώργιο Παπανδρέου στις 30 Νοεμβρίου 1963, ανήμερα της εορτής του Πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέου.

Ο κ. Χρυσόστομος επέδωσε στον Ελλογιμώτατο Αναπληρωτή Πρυτάνεως, ευεργετήριο Γράμμα, για την πεντηκονταετή λαμπρή και μεγάλη προσφορά του Πανεπιστημίου και στην συνέχεια κάλεσε τους εν ζωή Πρυτάνεις και τίμησε τον καθένα επιδίδοντας ειδικό ευεργετήριο Γράμμα, για την προσφορά τους στην επιστήμη και την Κοινωνία καθώς και για την συνεργασία τους με την Αποστολική Εκκλησία της Πάτρας.

Τιμήθηκαν οι τέως Πρυτάνεις του Πανεπιστημίου Πατρών Αλέξιος Λυκουργιώτης, Χρήστος Χατζηθεοδώρου, Σταύρος Κουμπιάς, Σταμάτης Αλαχιώτης, Γιώργος Παναγιωτάκης, κ.α.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις