Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Ο Μάγειρας του Mega Channel, Άκης Πετρετζίκης επισκέφθηκε με τη νέα εκπομπή του το Μεσολόγγι

Ο Μάγειρας του Mega Channel, Άκης Πετρετ...

Η εκπομπή μεταδόθηκε την περασμένη Τρίτη και περιελάμβανε ένα οδοιπορικό στην μαγευτική λιμνοθάλασσα

Στο υπέροχο τοπίο της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου και στις γραφικές «πελάδες», τα σπίτια που ουσιαστικά είναι χτισμένα δίπλα στο νερό βρέθηκε ο μάγειρας του καναλιού Mega, ο ταλαντούχος και γρήγορος στην παρασκευή και ετοιμασία νόστιμων συνταγών Άκης Πετρετζίκης που ήταν ο νικητής του ριάλιτι μαγειρικής Master Chef.

Στη διάρκεια της νέας του εκπομπής με τίτλο «Ιστορίες από τη Λίστα» που μεταδόθηκε την περασμένη Τρίτη στις 11 το βράδυ, ο Άκης Πετρετζίκης επισκέφθηκε με το πουλμανάκι – τροχόσπιτο του το Μεσολόγγι, διάλεξε και αγόρασε φρέσκα ψάρια όπως χέλι, σολωμό, κ.α. και φυσικά το διάσημο έδεσμα της περιοχής, το «χρυσάφι» της λιμνοθάλασσας όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, το αυγοτάραχο που προέρχεται από τα αυγά του ψαριού και σερβίρεται τηγανισμένο!

Επίσης δίνοντας κι ένα χαρακτήρα πιο ριάλιτι στην εκπομπή του, επισκέφθηκε και την οικογένεια ενός παλιού φίλου, ο οποίος χρόνια τώρα ζει σε μία πελάδα και ασχολείται με το ψάρεμα και την εμπορία αυγοτάραχου. Ο Άκης Πετρετζίκης κατάφερε να ξαναμαζέψει όλη την οικογένεια (οι δύο γιοι δεν θέλησαν να παραμείνουν και να δουλέψουν στη λιμνοθάλασσα στον τομέα του αυγοτάραχου). Και τι δεν έφτιαξε ο αεικίνητος μάγειρας, από ψαρόπιτα και ολόφρεσκο ψάρι περασμένο ολόκληρο με αλάτι και μυρωδικά ψημένο στο φούρνο μέχρι πορτοκαλόπιτα για επιδόρπιο.

Ο ίδιος ο Άκης Πετρετζίκης στην σελίδα του στο ιντερνετ, αναφέρει «δεν ήξερα και πολλά για την πόλη την ίδια πηγαίνοντας εκεί. Άντε είχα στο σχολείο ακούσει για την πολιορκία και την Έξοδο του Μεσολογγίου και ήξερα βέβαια αρκετά για το αυγοτάραχο αλλά κυρίως για τη χρήση του και όχι για το πως γίνεται..

Γενικά δεν περίμενα πολλά…

Καμιά φορά όταν δεν περιμένεις πολλά και επισκέπτεσαι έναν τόπο τότε αυτός σε εκπλήσσει ευχάριστα…

Δεν θα κουράζομαι να λέω πόσο υπέροχους ανθρώπους έχω γνωρίσει μέχρι τώρα στα γυρίσματα της Λίστας… Ούτε το τι βοήθεια έχουμε πάρει από εντελώς άγνωστους…

Αν και τα γυρίσματα είναι πολύ δύσκολα..  Αυτό που δεν ήξερα ξεκινώντας αυτή την περιπέτεια είναι ότι στην ουσία κυνηγάμε τον ήλιο και το φως… Οπότε αυτό σημαίνει ότι κάθε πρωί στις 6 είμαστε στο πόδι και ότι ο καλύτερος φίλος μας είναι το δελτίο καιρού!

Είναι τρομερό να τρέχεις να προλάβεις το φως την ώρα που δύει ο ήλιος και να βλέπεις ένα ολόκληρο συνεργείο να τρέχει να προλάβει κάτι τόσο άπιαστο…

Τέλος πάντων… Το Μεσολόγγι με εντυπωσίασε, είναι μια πόλη που όλα γυρνάνε γύρω από το ψάρεμα, το νερό…

Τα σπίτια τώρα που θεωρούνται εξοχικά στη λιμνοθάλασσα είναι τα σπίτια στα οποία παλαιότερα πήγαιναν και ζούσαν τους μήνες που ετοίμαζαν τα παστά ψάρια και το αυγοτάραχο.

Ένας διαφορετικός κόσμος. Σαν ένα σκηνικό από τις νότιες πολιτείες των Η.Π.Α. τα σπιτάκια αυτά.

Όσο για το ίδιο το αυγοτάραχο τι να πω… Στην Αθήνα το έχουμε σαν κάτι πολύ γκουρμέ, ακριβό και άπιαστο. Καμία σχέση με το πως το θεωρούν στο Μεσολόγγι που το έχουν μεζέ στα μεζεδοπωλεία και τις σχετικές ψαροταβέρνες.

Και τι ωραίο που είναι… Είδα πως φτιάχνεται, πως επεξεργάζονται την πρώτη ύλη… μαγικό..

Γνώρισα ψαράδες, παιδιά που προσπαθούν να κάνουν τη διαφορά στις μέρες μας, ανθρώπους με όνειρο και θέληση…

Το Μεσολόγγι θα μείνει στην καρδιά μου.. Και ένα φως μαγικό… ιδίως το ξημέρωμα…».

Τέλος να σημειώσουμε πως ο Άκης Πετρετζίκης στη διάρκεια του γυρίσματος συνάντησε στο όμορφο Μεσολόγγι του γειτονικού νομού Αιτωλοακαρνανίας κι έναν ιχθυοπώλη που η προηγούμενη δουλειά του ήταν ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στην περιοχή. «Εκεί που πήγαινα για ύπνο στις 5 και 6 το πρωί τώρα ξυπνάω στις 6 το πρωί για να πιάσω δουλειά και να έχω φρέσκια ψάρια στο μαγαζί μου», είπε χαρακτηριστικά στην κάμερα της εκπομπής και τον Άκη Πετρετζίκη.

Επιμέλεια - Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight