Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Tην επέτειο του ΟΧΙ τίμησε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας - Μαρτυρίες αντθρώπων που έζησαν την περίοδο του πολέμου

Πάτρα: Tην επέτειο του ΟΧΙ τίμησε το Σχο...

Στις 27 Οκτωβρίου

Τη Δευτέρα 27/10/2014 εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας γιόρτασαν την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με την εορταστική εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σχολείου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους δύο συμπολίτες , που έζησαν από κοντά τα γεγονότα του πολέμου και μετέφεραν τις προσωπικές τους εμπειρίες και βιώματα, ο κ. Βελλής Ηλίας και ο κ. Κλαουδάτος Νικόλαος. Οι δύο ομιλητές μέσα από τις ζωντανές αφηγήσεις τους παρουσίασαν τα γεγονότα που συνέβησαν στην Πάτρα (βομβαρδισμός, κατοχή, αντίσταση), ξυπνώντας μνήμες και προκαλώντας ιδιαίτερη συγκίνηση και αφορμή για προβληματισμό. Ακολούθησε συζήτηση με τους εκπαιδευόμενους του σχολείου, μέσα από την οποία αναδύθηκε το γενικότερο κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο της εποχής εκείνης, καθώς και ανταλλαγή απόψεων με επίκαιρες τοποθετήσεις σχετικά με τη σύνδεση παρελθόντος – παρόντος.

Η Διεύθυνση και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Σχολείου ευχαριστεί θερμά τους δύο ομιλητές και όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις